Nyhed

P3 Guld glitrer igen

Der er endnu engang dømt guldfeber, når P3 Guld løber af stablen for 15. gang i DR Koncerthuset.

Nedtællingen til årets store prisudelingsfest P3 Guld er i fuld gang. Den 21. oktober klokken 21 går det løs, både live i DR Koncerthuset og på skærmen på DR3. For 15. gang i DR's historie vil kendte og mindre kendte bands blive spillet, hyldet og ikke mindst hædret for deres musikalske præstationer i årets løb.

Det er de allerede velkendte DR-værter, Nicholas Kawamura og Joakim Ingversen, der i år har fået æren af at stå i spidsen for award-showet: "Jeg har fulgt P3 Guld tæt gennem årene og har på mange måder har været en del af det – men aldrig før som vært. Nu sker det så, og det glæder jeg mig helt vildt til. P3 er jo i mit blod, og det bliver spændende at mikse værtsrollen op med en fyr ’udefra’, nemlig Joakim. Han er en dygtig, rar og virkelig sjov fyr – og en super god tv-vært, " fortæller Nicholas Kawamura, den ene af de to kommende værter til DR. 

Et pust til danske stjernefrø

Gennem alle årene har P3 Guld haft et særligt fokus på de spirende stjerner i dansk musikliv og har gennem tiden givet små stjernefrø et stort pust i den rigtige retning. Navne som MØ, Saybia og When Saints Go Machine har tidligere vundet den store pris til P3 Guld. Sidste år var det så duoen Ukendt Kunstner, der løb af med P3 Prisen på 100.000 kroner. Duoen består af den danske rapper Hans Philip og produceren Jens Ole McCoy, der nu ikke længere er nær så ukendte.  


"P3 Guld handler om at hylde musikken, frem for at holde lange takketaler. På den måde er P3 Prisen den ypperste pris, man kan vinde, og derfor er det fedt, at der var nogen, der syntes, vi skulle have den. Vi snakkede meget om, hvad vi skulle bruge de 100.000 kr. på. Vi overvejede at gå på kasino og spille dem alle sammen på rød. Det blev aldrig til noget. I stedet har vi brugt pengene på rejser, musikalske interesser og vedligeholdelse af livet,” fortæller Hans Philip fra Ukendt Kunstner om sidste års sejr under award-showet.

Helt frem til showstart den 21. oktober vil navnene på de nominerede til de P3's eftertragtede priser blive offentliggjort. Det er med andre ord bare at følge med på P3, dr.dk og sociale medier – og GAFFA.dk – hvis man følge med i opløbet om guldet. De tre priser, den danske musikscene dyster om, er ligesom i de senere år P3 Prisen, P3 Talentet og P3 Lytterhittet. 

Billetter til P3 Guld 2016 sælges fra onsdag 5. oktober. 

ANNONCE