Nyhed

Michael Jackson-sangskriveren Rod Temperton er død

Den legendariske sangskriver, pladeproducent og musiker Rodney Lynn ”Rod” Temperton er afgået ved døden i en alder af 68 år.

Den legendariske sangskriver, pladeproducent og musiker Rodney Lynn ”Rod” Temperton er afgået ved døden i en alder af 68 år som følge af et kortvarigt kræftsygdomsforløb, skriver Music Business Worldwide.

Som sangskriver er Temperton mest kendt for at have skrevet titelmelodien til Michael Jackson-albummet ”Thriller” i 1982, hvilket til dato er det bedst sælgende musikalbum nogensinde med mere end 104 millioner pladesalg. Den engelske sangskriver har ligeledes været involveret i og skrevet en række af Michael Jacksons øvrige hits såsom ”Off The Wall” og ”Rock With You” (1979), "Baby Be Mine", ligeledes fra "Thriller"-albummet fra 1982, samt George Bensons ”Give Me the Night” (1980).

Rod Temperton startede sin karriere som et af medlemmerne i funk/disco-gruppen Heatwave, inden han senere begyndte at arbejde med nogle af musikkens store helt navne, heriblandt The Brothers Johnson, Michael McDonald, Aretha Franklin, foruden Jackson og Benson. Derudover blev Temperton i 1986 nomineret til en Oscar for "Miss Celie's Blues", som han var medforfatter til, fra lydsporet til Steven Spielbergs film "Farven lilla".

ANNONCE