Nyhed

Soundgarden genudgiver "Badmotorfinger" i forbindelse med 25 års jubilæum

Seattle-grunge-bandet kan i dag fejre, at der er gået 25 år siden udgivelsen af deres tredje album "Badmotorfinger".

Soundgardens leadguitarist Kim Thayil har afsløret, at gruppen i forbindelse med 25 års jubilæet af deres tredje lp "Badmotorfinger" genudgiver albummet i ny, remastered udgave den 18. november.

"Badmotorfinger" blev udgivet den 8. oktober 1991 – samme år, som Nirvanas "Nevermind" og Pearls Jams "Ten" udkom. Lydmæssigt er lp'en en blanding af grunge, alternativ metal, heavy metal og hardrock, og de mest kendte sange er singlerne "Jesus Christ Pose", "Outshined" og "Rusty Cage". Det var endvidere gruppens første album med deres nye bassist Ben Shepherd, som afløste Jason Everman i april 1990.

Tidligere blev det meddelt, at bandet havde planer om at genudgive albummet tilbage i 2014, hvor audiodesigneren Jack Endino arbejde på at give pladen et tungere, varmere mix. På daværende tidspunkt var gruppen på udkig efter et nyt pladeselskab, eftersom de havde afsluttet enhver forbindelse til Black Flag-guitaristen Greg Ginns pladeselskab SST.


I forbindelse med deluxe-udgivelsen af 1994-albummet "Superunknown" afslørende Soundgarden i et interview med Billboard i 2014, at de også havde planer om at genudgive "Badmotorfinger":

"’Badmotorfinger’ har haft en stor indflydelse på lytterne, men også på guitaristerne, trommeslagerne, sangerne og folk, som startede bands. Albummet fortjener helt bestemt samme behandling, som vi giver [Superunknown]."

Om bandets kommende projekter de næste par måneder har Kim Thayil udtalt følgende:


"’Ultramega OK’ har vi remastered, og den bliver remixet her i Seattle. Vi håber på at udgive den i starten af næste år. Vi har skiftet selskab, og vi udgiver det på Sub Pop. Alt papirarbejdet er færdigt. Vi har noget klar til Black Friday, og jeg tror, at det mest spændende, som kommer til at ske for os, er, at vi planlægger at udgive en 25 års jubilæumsboks af ’Badmotorfinger’," skriver Loudwire.

Lyt til nummeret "Outshined" fra det 25 år gamle album "Badmotorfinger" herunder:


ANNONCE