Nyhed

Se den dystre video til Efterklangs nye nummer "Stillborn"

“Stillborn” er den tredje single fra Efterklangs kommende album "Leaves – The Colour of Falling"

Spejlinger, penduler og mørke skygger akkompagnierer de dystre og mystificerende klange i videoen til Efterklangs nye nummer "Stillborn". En kvinde sidder i et nøgent rum og pendulerer med et uigenkendeligt objekt. Er det et foster? Er det en fugl? Sorte blonder klæber sig til hendes gravide krop.

Nummerets lyrik er skrevet af digter Ursula Andkjær Olsens og står med håndskrevne bogstaver over det gruopvækkende scenarie. Videoen skrider langsomt frem. Sort maling gnides mod den gravide mave. Vokalen er skæbnesvanger og insisterende, fremført af sopran Katinka Fogh Vindelev, der selv spiller den gravide kvinde.  

Fra en opera under Kommunehospitalet 


Videoen, der har premiere i dag, er tredje udspil fra Efterklangs kommende album "Leaves – The Colour of Falling". Et album med musik, Efterklang skabte i samarbejde med Karsten Fundal til operaen af samme navn. En opera, der blev opført i sommeren 2015 i den lukkede 1000 m2 store atomkælder under det tidligere Kommunehospitalet i København. GAFFAs anmelder var begejstret for operaen, som fik de maksimale seks stjerner under overskriften "Nærgående og uafrystelig totaloplevelse". Læs hele anmeldelsen her.

Nu får musikken til den forgangne opera nyt liv i form af udgivelsen. Tredjesinglen har premiere i dag, og resten af albummet den udkommer den 4. november 2016 på Tambourhinoceros. Efter planen tager Efterklang med The Happy Hopeless Orchestra på tour med albummet i begyndelsen af 2017.  


ANNONCE