Nyhed

Nobelpriskomiteen har intet hørt fra Bob Dylan

Den 75-årige Bob Dylan har endnu ikke givet lyd fra sig, efter det den 13. oktober blev bekendtgjort, at han i år er modtager af Nobels Litteraturpris

Den 13. oktober blev det bekendtgjort, at den 75-årige Bob Dylan, som den første sangskriver nogensinde, i år vil modtage Nobels Litteraturpris. Der ventes i spænding på en udtalelse og en reaktion fra Dylan, også fra Det Svenske Akademi, for Dylan har endnu ikke givet lyd fra siden siden annonceringen. 

Professor Sara Danius, der er formand for Det Svenske Akademi, udtaler til Kulturnyt på Sverige Radio, at de lige nu har opgivet at få fat på Dylan: "Lige nu gør vi ingenting for at få fat på ham. Jeg har ringet og sendt mails til hans nærmeste medarbejdere, og jeg har fået meget venlige svar. Det er tilstrækkeligt indtil videre.".

Ceremonien, hvor titlerne formelt bliver overrakt, finder sted i Stokholm til december, og her håber Sara Danius, at Dylan vil dukke op, men understreger dog, at prisen er hans, uanset hvad; "Der vil blive en stor fest, og prisen vil fortsat være hans. Det er det vigtigste.". 


Nobels Litteraturpris er blevet uddelt siden 1901 og er tidligere tildelt blandt andre Johannes V. Jensen (1944), T. S. Eliot (1948), Winston Churchill (1953) og Ernest Hemingway (1954).

ANNONCE