Nyhed

Se dansk anti-Trump-musikvideo – og amerikaneres reaktion på den

Skarpt, humoristisk og dybt alvorligt

Det amerikanske præsidentvalg nærmer sig med hastige skridt. Og i 11. time er mange amerikanerne stadig i tvivl om, hvem de skal stemme på. Med andre ord kan alt ske, når amerikanerne går i stemmeboksen den 8. november. Mange kæmper lige nu for at påvirke tvivlerne. Især Donald Trumps ofte ekstreme budskaber har fået mange kunstnere til at at råbe vagt i gevær. En af dem er den dansk/amerikanske musiker og producer Noah Rosanes, der netop har udgivet en anti-Trump-sang ved navn ”Stop The Trumpet!”.

Det er Rosanes’ musiskalske projekt The Ball And The Wall, der står bag "Stop The Trumpet!". På sangen bliver The Ball and The Wall bakket op af bandet The Billy Surfs, mens den mexikanske musiker Julian Maraboto gæste-rapper. Trompeten er munter og teksten er humoristisk, men det politiske budskab i sangen er dybt alvorligt: Stem ikke på Donald Trump, hvis du vil redde verden.

“Som mange andre gik jeg og følte en afmagt over den måde, Trump fremlægger verden på. Jeg er oprigtig bange for, hvordan verden vil se ud, hvis han får verdens mest magtfulde job. En mand uden politisk erfaring, som kun angriber uden at have svar, er dybt provokende. Han forpurrer folks moral og skaber splid i en tid, hvor der måske særligt er brug for, at vi står sammen. Nogle gange bliver man nødt til at gøre noget, og som musiker er det her min måde at kommunikere på,” siger Noah Rosanes.


På valgdagen den 8. november er hele det musikalske team bag “Stop the Trumpet!” inviteret til at spille nummeret live til Demokraternes valgaften i Store Vega. 

Du kan se musikvideoen til anti-Trump-sangen øverst i artiklen. Herunder kan du se nogle amerikanernes reaktion på musikvideoen:


ANNONCE