Nyhed

GAFFA-skribent udgiver ny bog om Pearl Jam

Henrik Tuxen har fulgt og kendt Pearl Jam som fan, ven og journalist i to årtier. Nu udgiver han bogen "Pearl Jam – The More You Need – The Less You Get"

GAFFA-skribent og forfatter Henrik Tuxen har fulgt og kendt Pearl Jam som fan, ven og journalist i to årtier. Fredag den 28. oktober udkommer han med bogen Pearl Jam – The More You Need – The Less You Get. En bog, hvor Henrik Tuxen med det erfarne overblik bringer sine læsere tættere på det ikoniske rockband Pearl Jam, der netop har fejret 25 års jubilæum. 

Bogen er en litterær road movie med fortællinger fra mere end 20 af Pearl Jams koncerter. Fra Barcelona, Hawaii og New York til Berlin og Buenos Aires. Henrik Tuxen følger det amerikanske rockband både foran, bagved og på scenen og deler generøst endnu ikke publicerede interviews, billeder, baggrundsviden og personlige anekdoter fra sit mangeårige venskab med Pearl Jam. 

Tro følgesvend i mere end 20 år
Henrik Tuxen har fulgt Pearl Jam, siden de bragede gennem Seattle-scenen i starten af 90’erne og har kendt bandet personligt siden 1996. Bogen Pearl Jam – The More You Need – The Less You Get dykker ikke kun ned i Pearl Jams musik, men fortæller også historien om et politisk aktivt band, der har kæmpet for en mere lige, retfærdig og sund verden.


Henrik Tuxen var også med under den tragiske koncert på Roskilde Festival 30. juni 2000, hvor ni unge mennesker omkom under forfærdelige omstændigheder. Bogen Pearl Jam – The More You Need – The Less You Get er ikke en udredning af ulykken, men berører de ulykkelige omstændigheder og fortæller samtidig historien om heling af et ikke kun et nationalt, men et internationalt traume.

Intressant læsning 
Selvom Pearl Jam aldrig selv har ønsket, at der skulle udgives en officiel biografi om dem, så finder guitarist i Pearl Jam, Stone Gossard dog stadig Henrik Tuxens nye bog interessant:

– Vi har aldrig ønsket, at der skulle skrives en officiel biografi, hvor vi udtaler os, og sådan har vi det stadig. Men vælger du at skrive om dine egne oplevelser og vurderinger på baggrund af alt, som er sket og alt, hvad vi har oplevet sammen, vil jeg meget gerne bidrage med det, jeg kan. Det ville jeg synes var meget interessant at læse og en vigtig historie at fortælle.  


Bogen Pearl Jam – The More You Need – The Less You Get er en kraftigt opdateret og udvidet udgave af bogen I Pearl Jams fodspor, der udkom i 2005. Den nye bog er på 340 sider i forhold til førsteudgavens 192 sider.

Pearl Jam – The More You Need – The Less You Get udkommer den 28. oktober og kan købes via GAFFA Shop lige her. 

Henrik Tuxen afholder bogreception fra klokken 16-21 i pladebutikken Beat på Vesterbro i København. Alle er velkomne og du kan læse mere om arrangementet lige her.  

Du kan varme op til receptionen med et af Pearl Jams helt store hits her:


ANNONCE