Nyhed

Skalkeskjul udgiver video til den punkrockede single "Mindevej"

De har stået på scenen med navne som Folkeklubben, Fribytterdrømme og Nikolaj Nørlund. Nu er albumaktuelle Skalkeskjul også klar med en en ny, sort/hvid musikvideo

Det er gået stærkt fremad for den danske kvintet Skalkeskjul. Sidste år udgav de deres første ep og indtog toppen af P3 Barometeret med singlen "Danser Videre". Denne sommer har de spillet blandt andet i Lille Vega, på Jelling Festival og til Cph Psych Fest. Nu er gruppen klar med en video til andensinglen "Mindevej" fra deres debutalbum "Motivet Ukendt", som udkom den 28. oktober.

Det punkrockede track "Mindevej" var noget af det allerførste, som forsanger Alexander Mahaffy skrev, da han besluttede sig for at blive musiker:

"Riffet i 'Mindevej' er de første tre akkorder, jeg nogensinde sammensatte. Teksten handler om en god ven, der ikke rigtigt har kunnet finde ud af, hvad der er op og ned i hans liv. Det blev lidt for nemt for ham at glemme sig selv og leve i en fantasiverden af minder."


Skalkeskjul består af medlemmerne Alexander Mahaffy (vokal og guitar), Magnus Søgaard (lead-guitar), Mads Wendt Sørensen (bass), Anders Bech (orgel og keys) og Emil Ry Andersen (trommer). Lydmæssigt finder kvintetten inspiration i den britiske Madchester-scene, 60’ernes beat, 70’ernes psyche og 80’ernes new wave.

Gruppens nye album "Motivet Ukendt" blev indspillet på blot 14 dage og består af 10 sange, som alle er skrevet i løbet af Skalkeskjuls første leveår. Temamæssigt kredser numrene om frustrationer, drømme, kærlighed og angst. Under indspilningen af albummet flyttede de fem unge mænd ind i TAPF-studiet, drak, røg, festede, sov for lidt og indspillede i samarbejde med Peter Sloth (Fribytterdrømme).

Fra ideen om et band opstod, til debutalbummet manifesterede sig, gik der under to år. På den tid lærte Alexander Mahaffy at skrive sange og spille guitar, selvom han ikke havde erfaring med nogen af delene. Ideen til bandet opstod, da en 18-årig Alexander Mahaffy i januar 2015 befandt sig på et værtshus i Koldning sammen med sin ven og nuværende bandmedlem Magnus Søgaard. I løbet af blot en måned fik de to herrer smidt demoen "Nattekompas" på Soundcloud, hvorefter de samlede et band. Der gik ikke længe, før gruppen opnåede at spille udsolgte koncerter og stå på scenen sammen med navne som Folkeklubben, Fribytterdrømme og Nikolaj Nørlund.


I november kan Skalkeskjul opleves live følgende steder:

12/11: Musikcafeen, København

18/11: Elværket, Holbæk


19/11: Værket, Vejle

26/11: Walthers, Skanderborg

 


Se den nye musikvideo øverst i artiklen.

ANNONCE