Nyhed

Turboweekend-sanger drager til Myanmar for at indspille med lokale unge

Silas Bjerregaard indspiller sange, der skal få landets unge til at engagere sig i det spæde demokrati

I den kommende uge vil Silas Bjerregaard, forsanger fra Turboweekend, tage til Myanmar for at indspille og producere sange med unge myanmesere. Det sker i forbindelse med festivalen The Voice of The Youth Festival 2016.

Den danske ambassade i Myanmar og den danske græsrodsorganisation Turning Tables præsenterer den 19. og 20. november Myanmars største musikfestival med mere end 40 progressive bands fra landet. The Voice of The Youth Festival 2016, som festivalen hedder, har fokus på, hvordan rap, pop, rock og heavy metal kan klæde de unge på til at engagere sig sig i demokrati og social forandring i Myanmar, der indtil for få år siden var et af verdens hårdeste militærdiktaturer.

Det er her, at Silas Bjerregaard kommer i fokus. Han befinder sig i uge 47 i Myanmar, men det er ikke for at holde ferie. Forsangeren tager af sted for at indspille sange, som en række lokale unge skriver og fremfører til The Voice of The Youth Festival.


Silas Bjerregaard fortæller: ”Da Turning Tables kontaktede mig for at høre, om jeg ville være med i Voices Of The Youth 2016, var jeg ikke et øjeblik i tvivl. Demokratiet og ytringsfriheden har haft trange kår i Myanmar i alt for mange år, og deres ungdom har brug for al den støtte, de kan få til at blive fortrolige med deres nye muligheder."

Organisationen Turning Tables arbejder for at styrke marginaliserede unge verden over ved at give dem mulighed for at udtrykke deres utilfredshed, håb og drømme i musik eller film. Turning Tables er en organisation, der skaber kreative miljøer gennem inspiration og læring, som gør det muligt at unge kan bruge deres kreative evner. Bag Turning Tables står blandt andre Martin Fernando Jakobsen, tidligere medlem af og en af grundlæggerne af dj-gruppen Den Sorte Skole. Martin Fernando Jakobsen fortæller:

”Turning Tables arbejder for at give stemme til marginaliserede unge verden over via musik og film. The Voice of the Youth har indtil videre været en kæmpe succes, siden de unge over al forventning har taget de kreative midler til sig som kommunikationsmidler for, hvordan de ønsker, Myanmar skal se ud i fremtiden. Dermed griber de den nyligt etablerede ytringsfrihed og bruger musikken som ung-til-ung kommunikation til at sige fra over for korruption, konflikt og for at bygge bro mellem segregerede grupper landet over.”


Turboweekend har i øvrigt udtalt, at de ikke har planer om at spille koncerter i 2017 og til gengæld vil fokusere på nyt materiale. Desuden har Silas Bjerregaard, i samarbejde med bassist Jens Skov Thomsen fra Veto og trommeslager Malte Aarup Sørensen, tidligere Dúné, skabt et nyt band, som de kalder Mantua. Gruppen udgav i september debutsinglen ”Feel the Wheels” og udsender den 18. november deres første ep.

ANNONCE