Nyhed

Bruce Springsteen tildeles amerikansk hædersmedalje

Præsident Barack Obama har givet rockstjernen frihedsmedaljen

Rockmusiker Bruce Springsteen har fået ”the Presidential Medal of Freedom” (frihedsmedaljen) af Præsident Obama i Det Hvide Hus.

Springsteen blev hædret sammen med en række andre store navne, blandt andre Tom Hanks, Robert De Niro, Diana Ross, Bill Gates og Michael Jordan.

Frihedsmedaljen er den højeste hædersmedalje, som en civil kan modtage i USA. Ifølge Pitchfork fik Springsteen og de andre hædersmedaljen for at være ”ekstraordinære amerikanere, der har løftet vores humør, styrket vores union og skubbet os fremad.”


Om Bruce Springsteen har Det Hvide Hus udtalt: ”Bruce Springsteen er en sanger, sangskriver og bandleder. For mere end fem årtier siden købte han en guitar og lærte, hvordan den kunne tale. Siden da har de historier, han har fortalt, gennem lyrik og episke livekoncerter, hjulpet med at forme amerikansk musik, og har udfordret os til forstå den amerikanske drøm. Springsteen er æret af Kennedy Center, og han og the E Street Band, som han leder, er begge blevet indført i The Rock and Roll Hall of Fame.”

Du kan se medaljeoverrækkelsen her.

Se musikvideoen til Springsteens megahit "Born in the USA" her:


ANNONCE