Nyhed

Ingen live-dvd fra Kate Bush lige foreløbig

Efter 35 års koncertpause spillede den legendariske sangerinde 22 udsolgte koncerter i 2014. Det ser dog ikke ud til, at showet vil kunne genopleves på dvd.

I 2014 spillede den ikoniske sangerinde og sangskriver Kate Bush 22 udsolgte koncerter i London, og i dag udgiver hun livealbummet "Before the Dawn", som blev optaget under koncertrækken. Nu har hun udtalt sig om muligheden for at udgive en live-dvd fra koncerterne.

Koncerterne var de første, som sangerinden gav i 35 år, og under begivenheden havde publikum ikke lov til at bruge mobiltelefoner eller andet udstyr til at tage billeder og filme. Det bekræftes dog nu, at der rent faktisk findes offcielle optagelser fra koncerterne, men fans skal desværre ikke håbe på en live-dvd lige foreløbig.

Kate Bush har udtalt sig til musikmagasinet Mojo:


"Det blev filmet. Og det er blevet arkiveret. Men jeg tror, at albummet på en måde er mere repræsentativ for koncerterne, end en dvd ville være. Når du er til et liveshow, er det lige så meget hele oplevelsen af at sidde der blandt publikum – du kan danne dig et overblik over scenen, vælge hvor du vil kigge hen, og det er helt forskelligt fra film".

Kate Bush fortæller dog også, at der måske vil udkomme noget på et tidspunkt, men at der ikke er planer om det i den nærmeste fremtid, eftersom hun nu gerne vil beskæftige sig med noget andet.

Tidligere på ugen kunne vi berette om Kate Bushs nye radio-interview med BBC Radio 6 Music, hvor sangerinden blandt andet fortalte om forholdet til Prince og sine fremtidige musikplaner. Du kan læse et udpluk af interviewets højdepunkter her.


Live-albummet "Before the Dawn" har fået fem flotte stjerner af GAFFAs anmelder Henrik Friis, som blandt andet skrev:

"Men når Before the Dawn trods det også fungerer som live-album, skyldes det hovedpersonen selv. Trods 35 års fravær fra scenen fremstår Kate Bush stadig som en stor fortæller, der frem for en hitpræget genkomst insisterer på en aften med store musikalske beretninger – om skæbnen, om livsglæden, om noget større." Læs hele anmeldelsen her.


ANNONCE