Nyhed

Reggaestjernen Eek-A-Mouse gæster Loppen

Den jamaicanske sanger og dj besøger landet i denne uge

Reggaestjernen Eek-A-Mouse går på scenen på Loppen onsdag 30. november, hvor dørene åbnes klokkken 20:30.

Født under navnet Ripton Hylton er sanger/dj og entertainer Eek-A-Mouse vokset op i Trench Town, Kingston, Jamaica, som han kalder "en førsteklasses ghetto". Han er et af de mest unikke talenter, den lille reggaeø har fostret. Med sin specielle frasering og sangstil opnåede han en næsten øjeblikkelig popularitet, der allerede tog fart, da han begyndte at synge som 15-årig.

I 1981 (24 år gammel) fik han sit gennembrudshit "Wa Do Dem", en sang, der etablerede ham som en af de mest populære indenfor reggaemusikken, hvor han toppede hitlisterne i hele verden.


Eek-A-Mouse er opfinderen og den fineste eksponent for den specielle stilart inden for reggae kaldet "sing-jay". Sing-jay er en kombination af sang og rap (på Jamaica kaldet "toasting"). Med sine specielle toner og nasale stemme har Eek-A-Mouse nær tilknytning til både afrikanske og brasilianske sangere, og det anerkendte The Boston Globe har ikke for intet valgt at kalde ham for "The Al Jarreau of Reggae".

Yderligere har han en stor sans for humor og en sjælden evne til at grine af sig selv. Som en stor fan af hestevæddeløb blev han ved med at tabe penge på en hest med navnet "Eek-A-Mouse", som ovenikøbet sjældent kunne gennemføre sine løb. Endelig opgav han at spille på hesten, hvorefter den øjeblikkelig vandt! Drillerierne fra hans venner endte med, at han fik øgenavnet Eek-A-Mouse, som han så har valgt at beholde den dag i dag.  

Men Eek-A-Mouse er mere end en almindelig sanger/dj, hvilket hans koncerter rummer klare beviser på. Legendariske show-biz-gimmicks kombineres med de vildeste udklædningsnumre (gladiator, cowboy, pirat, jockey, mexicansk bandit) og er blevet en del af hans image, så måske ser vi ham i København som en jamaicansk julemand?


Eek-A-Mouse går som sagt på scenen på Loppen, onsdag 30. november, hvor dørene åbnes kl. 20:30.

Opvarmningen sørger Jah Turban for med sine positive budskaber og energiske sceneoptræden.

Den musikalske live-backing leveres af Hafizi Crew Riddim Band, der bestående af Tormod Holm (guitar), Troels Kjær (keyboard), Mads Krabbe (bass) og Jørn Husum (trommer) regnes blandt de mest erfarne og dygtigste danske reggae musikere.


Danmarks førende reggaediskotek Sky Juice Sound System vil vende plader både før og efter koncerten.

Varm op med hittet "Wa Do Dem":


ANNONCE