Nyhed

Frank Ocean til Danmark

Den aarhusianske festival ligger ikke på den lade side, og netop nu er Frank Ocean offentliggjort som et af hovednavnene til næste års festival.

Tidligere i dag offentliggjorde NorthSide fire nye navne til plakaten, og festivalen har indtil videre lagt stærkt fra land med offentliggørelsen af de første navne. Nu hæver festivalen barren yderligere, da det netop er annonceret, at den amerikanske r&b-sanger Frank Ocean optræder til NorthSide 2017. 

To af årets mest omtalte og roste udgivelser er kommet fra henholdsvis Radiohead og Frank Ocean, og begge er nu på programmet til NorthSide.

Frank Ocean er ikke ligefrem kendt som en vildtfarende og frembrusende musiker. Han er nærmest det modsatte, og nysgerrigheden omkring ham øges kun af dette. Han giver sjældent interviews, er ikke særlig aktiv på de sociale medier, og der er ikke meget information at hente på hans hjemmeside.


Det har været interessant at følge Frank Oceans karriere fra udgivelsen af "Nostalgia, Ultra" i 2011 (et mixtape, der blandt andet indeholdt singlerne "Swim Good" og "Novacane") til samarbejder med Odd Future, Jay-Z, og Kanye West samt Beyoncé, Justin Bieber og James Blake, der har trukket på Frank Oceans evner til at skrive sange i alverdens facetter. Men hans vigtigste bidrag til branchen må siges at være pladerne "Channel Orange" fra 2012 og senest den længeventede efterfølger, "Blonde", der udkom tidligere i år. De to album har fået henholdsvis seks og fem stjerner af GAFFA.

Frank Ocean har kun givet koncert i Danmark én gang tidligere, i nu hedengangne Tap1 i 2013. Dengang uddelte GAFFAs anmelder Sohail Hassan fem stjerner og skrev blandt andet: Selv om det ikke er alle Frank Ocean-numre, der falder i denne anmelders smag, var koncerten alt i alt en fryd og fantastisk oplevelse ikke mindst pga. publikums villige medvirken. Frank havde dem i sin hule hånd. Manipulation eller overbevisende talent? Nok begge. Læs hele anmeldelsen her.

Om bookingen af Frank Ocean siger NorthSide-talsmand John Fogde: "Vi er meget begejstrede over, at det er lykkedes os at få publikums to mest ønskede navne på næste års NorthSide-plakat. Radiohead og Frank Ocean er meget sjældne gæster her i landet, så det er ret vildt, at det lykkedes os at booke dem til samme år."


Læs også artiklen "15 forunderlige facts om Frank Ocean"

Frank Ocean spiller fredag den 9. juni.

NorthSide 2017 afvikles i dagene fra den 9. til den 11. juni i Ådalen ved Aarhus.


Programmet for NorthSide 2017 ser lige nu ud som følger: Radiohead, Frank Ocean, Run The Jewels, Bastille, Veronica Maggio, Thomas Helmig, , Phlake, Liss og Bisse.

ANNONCE