Nyhed

Ibens er tilbage

I anledning af debutalbummets 20-års jubilæum giver bandet koncert og udgiver deres debutalbum på vinyl

Til februar er det tyve år siden, ibens blev landskendte, da de udgav deres selvbetitlede debutalbum, hvor sange som "Ølstykke i November", "Solveig" og "Jeg Savner Min Blå Cykel" blev store hits. De kombinerede britiske indierock med komiske hverdagstekster på dansk.

I anledning af albummets 20-års jubilæum giver bandet en jubilæumskoncert på Posten i Odense den 10. februar 2017 og genudgiver deres debutalbum på vinyl. Koncerten kommer til at bestå af ibens' originale besætning: Carsten Lykke (vokal, guitar, i midten på foto), Henrik Marstal (bas, kor, til venstre på foto) og Kristian Obling Høeg (trommer, til højre på foto).

Bandet er ellers gået i opløsning ad to omgange. Først i 1997 og siden i 2014, hvor forsanger Carsten Lykke forlod bandet kort efter en ophedet sexisme-debat på Facebook med udgangspunkt i nogle kommentarer fra Henrik Marstal. Dengang udtalte Carsten Lykke til GAFFA:


”Nu er jeg jo ikke band-psykolog, så jeg kan ikke helt sige, om det er de samme uoverensstemmelser som i 1997. Der blev vi uvenner, her i 2014 har jeg bare fået nok af samarbejdet. Jeg er ikke sur eller noget, jeg føler mig bare fri og lettet og glæder mig til at lave musik uden at skulle forholde mig til ibens eller Henrik.” Læs hele interviewet her.

Nu har parterne så igen fundet sammen.

Se musikvideoen til "Solveig" herunder:

ANNONCE