Nyhed

Dúné har danske youtubere med i ny musikvideo

Det danske elektro-rock-band har fået selskab af nogle af landets største YouTube-stjerner.

Den danske elektro-rock-band Dúné udgav deres seneste album i september, og nu er de klar med en ny musikvideo til et af de nye numre. I den forbindelse har de fået selskab af en række danske, upcoming youtubere.

I videoen til nummeret "We Are The Ones" følger vi youtuberne Emilie Briting, Simon Bjerg, Nahpsi (aka. Noah Mbizo og August Weiss), Louis Jablonski, Johan S. Jensen og deres venner Yu Li, Sidsel Gunge og Agnes Groth. Videoen byder på et tårnhøjt energiniveau i kraft af de unge mennesker, som gør sig klar til at se Dúnés koncert i Falconer Salen.

Dúné-forsanger Mattias Kolstrups storebror, Jeppe Kolstrup, har instrueret den nye musikvideo. Han fortæller, at idéen til videoen opstod, efter han mødte en af de purunge youtubere:


"Jeg mødte August (fra Nahpsi red.) mens han var 9. klasses-praktik hos en fotograf, jeg kender. Jeg kendte meget lidt til youtubernes univers, men August gav mig en lynintroduktion, og det gik op for mig, hvor seriøst youtuberne faktisk er omkring de videoer, de laver. Det fik mig til at koble youtuberne sammen med en idé, jeg længe har haft om at følge en række fans før, under og efter en koncert. Resultatet er blevet et intenst og elektrisk krydsfelt mellem en musikvideo, en fan-film og en koncert-film."

Mattias Kolstrup er ligeledes begejstret for resultatet:

"Youtuberne bragte en megafed energi ind i projektet, som smittede af på sangen på den vildeste måde! Det er en hyldest til optimismen, ungdommen, sammenhold, venskab og livet. Det er den tætteste beskrivelse på magien ved en Dúné-koncert set fra publikums vinkel."


Dúné stod bag et af de større gennembrud i nyere dansk musik, da de vandt P3 Prisen ved P3 Guld samt "Årets Nye Navn" og "Årets Gruppe" ved GAFFA-Prisen allerede i 2007. I 2008 blev det til tre priser ved Danish Music Awards for "Årets Nye Navn", "Årets Rock Udgivelse" og "Årets Gruppe". 

Se den nye musikvideo til "We Are The Ones" øverst i artiklen.

ANNONCE