Nyhed

Guns N'Roses til Danmark

Axl Rose, Slash, Duff & Co. gæster landet til sommer

Guns N' Roses har netop offentliggjort, at de tager til Europa på deres "Not in the Lifetime Tour" og i den forbindelse giver koncert i Telia Parken den 27. juni.

Guns N' Roses har i år turneret i USA og Sydamerika, for første gang siden 1996 med en lineup bestående af tre af medlemmerne fra storhedstiden i slut-80'erne og start-90'erne, nemlig sanger Axl Rose, guitarist Slash og bassist Duff McKagan. De øvrige medlemmer er keyboardspillerne Dizzy Reed og Melissa Reese, gutiaristen Richard Fortus og trommeslageren Frank Ferrer.

"Not In This Lifetime Tour" har i år besøgt 21 amerikanske byer og givet amerikanske 25 koncerter på mindre end to måneder, hvorefter gruppen udsolgte alle deres 15 koncerter i Sydamerika. I alt har bandet solgt mere end to millioner billetter i 2016.


Axl Rose, Slash og Duff McKagan var kernemedlemmer af Guns N' Roses på gruppens første fem studiealbum, "Appetite for Destruction" (1987), "G N' R Lies" (1988), "Use Your Illusion" I og II (1991) og coveralbummet "The Spaghetti Incident?" (1993). Siden har der været stor udskiftning i lineuppen, og Axl Rose er det eneste oprindelige medlem på bandets sjette og hidtil seneste album, "Chinese Democracy", der efter mange års indspilninger udkom i 2008.

Guns N' Roses gav med en noget anden opstilling sidst dansk koncert i 2010, hvor de besøgte Gigantium i Aalborg. Dengang uddelte GAFFAs anmelder Mikkel Elbech fem stjerner og skrev blandt andet: "At bevidne Axl Rose i front for det ikke længere så "nye" Guns N' Roses i Aalborg var en fryd. Han lød bedre, så bedre ud og udstrålede mere oprigtig spilleglæde, end han har gjort i snart tyve år." Læs hele anmeldelsen her.

Axl Rose har dog optrådt live i Danmark så sent som i juni 2016 på Ceres Arena i Aarhus, hvor han på AC/DC's 2016-turné var vikar for den høreskaderamte Brian Johnson. Her var der også mange roser til Axl Rose fra GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez, der tildelte koncerten fem stjerner og blandt andet skrev følgende:


"Den nye rekrut om bord er for en gangs skyld del af et foretagende, der handler om andet og mere end ham selv, og han går til stålet med ydmyghed og overskud. Han ved godt, han har noget, han skal bevise, og det får han så sandelig gjort. Stemmebåndene er smurte, og blandingen af skærebrændervokal og skærveknuserrock går rent ind. Axl lyder stadig som Axl, men rammer problemløst nerven i sangene, der lander tungt som klippestykker i Smilets By. Og der er så sandelig noget at smile over." Læs hele anmeldelsen her.

I marts bragte vi i øvrigt et stort interview med Gilby Clarke, der var guitarist i Guns N' Roses fra 1991-1994, men altså ikke er med på den kommende turné. Læs interviewet "Seks strenge og en solid dosis selvtillid" her.

Billetsalget begynder 9. december klokken 10.


Varm op med klassikeren "Welcome to the Jungle" fra 1987-debuten "Appetite for Destruction":

ANNONCE