Nyhed

Se intens Patti Smith synge Bob Dylan til Nobelprisfesten – og glemme en linje

"Jeg beklager, men jeg er så nervøs"

I går, på Alfred Nobels dødsdag, blev årets Nobelpriser traditionen tro uddelt ved to stort anlagte ceremonier i Stockholm (priserne i fysik, kemi, medicin, økonomi og litteratur) og Oslo (Nobels Fredspris). I oktober blev det bekendtgjort, at årets modtager af Nobelprisen i litteratur er Bob Dylan, der imidlertid – efter flere ugers tavshed – meddelte, at han grundet en vigtig og ikke nærmere offentliggjort aftale andetsteds desværre ikke havde mulighed for at komme og modtage prisen personligt i Stockholm.

I stedet for Dylan kunne arrangørerne præsentere Patti Smith, der sang Dylan-klassikeren "A Hard Rain's A-Gonna Fall" fra hans andet album, "The Freewheelin' Bob Dylan" fra 1963, med et stort orkester i ryggen. Smith sang stærkt og intenst, men i andet vers kom hun til at synge den samme linje to gange, hvilket bragte hende ud af fatning, og hun fik stoppet orkestret. "Jeg beklager, men jeg er så nervøs," sagde Smith, der dog blev tilgivet af det højt klappende publikum, og så var Smith tilbage på sporet.

Se hele prisuddelingen ovenfor. Smith begynder at synge 1 time og tre minutter inde.


Inden da, 56 minutter inde, kan du høre professor Horace Engdahl fra Svenska Akademien læse talen med begrundelsen for tildelingen af Nobelprisen i litteratur til Bob Dylan. Du kan også læse teksten her.

Du kan også læse Bob Dylans takketale, som blev læst op af USA's ambassadør i Sverige, her.

 


ANNONCE