Nyhed

P6 Beat Rocker Koncerthuset-aktuelle Dør Nr. 13 fyrer ny single og video af

Vinderne af KarriereKanonen udgiver single på dagen for deres koncert i P6 Beat Rocker Koncerthuset

Det københavnske band Dør Nr. 13 udkommer med en ny single og video på samme dag, som de skal optræde ved P6 Beat Rocker Koncerthuset. Se videoen ovenfor.

Singlen, som går under titlen ”E45”, er den første fra Dør Nr. 13, siden bandet vandt DR’s KarriereKanonen i sommer og er desuden den første single fra deres nye ep ved navn ”Krigere uden Vaaben”, som udkommer til marts.

Inspireret af store sangskrivere og tekstforfattere som John Lennon, Ian Curtis, Joakim Thåström samt den danske digter og modstandsmand Morten Nielsen kritiserer Dør Nr. 13 passivitet og vedtagne normer.


”Det handler om at sætte os selv fri fra alt det, der holder os nede,” siger forsanger Lasse Storm. ”Om at rykke ved ting. Sætte ting i bevægelse. Stilstand er døden. Om at sætte mennesker i bevægelse. Kroppen, munden, hjernen og hjertet. Om at få folk til at synge, danse, tænke og mærke efter.”

Titlen på ep’en har bandet også lånt af den danske digter Morten Nielsen.

”Der er stor musik i hans digte,” siger Lasse Storm om digteren. ”Han skriver i et enkelt og præcist sprog, der på få linjer favner hele livet i tusinde billeder og følelser. Hans ord ser dig direkte i øjnene og brænder så hårdt, at det gør helt ondt i maven.”


Femmandsorkesteret er vokset ud af en sommer, hvor Lasse Storm lå og lyttede til en bunke gamle syreplader, som inspirerede ham til at samle et band. Han tog fat i medlemmer af blandt andet The Blue Van og Hymns From Nineveh, og for hver ny musiker, han inddrog, blev lyden mere og mere defineret.

”Krigere uden Vaaben” er produceret af Søren Christensen fra Reptile Youth og Fallulah i samarbejde med Niels Brandt fra The Minds of 99. Ep’en udkommer den 31. marts.

 


 

ANNONCE