Nyhed

Efter L.O.C. og Kim Larsen: Jelling Musikfestival klar med fire prisvindende bands og solister

Blandt andre Phlake kan opleves på den sydjyske festival

Kort før årskiftet offentliggjorde Jelling Musikfestival, der finder sted 24.-27. maj, de første optrædende til 2017-festivalen i form af hovednavne som L.O.C. og Kim Larsen & Kjukken. I dag løfter den sydjyske festival, der sidste år satte publikumsrekord med mere end 38.000 besøgende, sløret for fire succesfulde unge kunsterne på den danske musikscene: Chinah, Phlake, Alex Vargas og Karl William. Fire navne, der alle har vundet én eller flere priser.

Chinah hitter lige nu med singlen "Can’t Remember How It Feels", som de optrådte med til P3 Guld 2016, hvor trioen også løb med P3 Talentprisen. Den københavnske trio udgav i starten af 2016 deres debut-ep "Once The Lights Are On", som fik masser af omtale i både ind- og udland, og nu er et helt album på vej, hvorfra "Can't Remember How It Feels" er førstesinglen. Musikken er en blanding af pop og r&b med en drømmende undertone.

Phlake (billedet) var de helt store vindere ved Danish Music Awards 2016, hvor de modtog intet mindre end fem priser. De blev især hyldet for debutalbummet "Slush Hours", der indeholder storhittene "Pregnant" og "Angel Zoo". R&b-duoen fra Albertslund, der efter eget udsagn spiller "Rhythm'n'balls", har igennem 2016 spillet på adskillige festivaler og for fulde udsolgte sale inden døre.  


Alex Vargas udgav i 2016 sin anmelderroste debut-ep "Giving Up The Ghost", hvorfra især "Solid Ground" og "Schackled Up" er blevet store hits. Senest slog soulsangeren for alvor sit navn fast herhjemme, da han vandt prisen "Årets Danske Solist" ved dette års Danish Music Awards. Vargas’ musik er kendetegnet ved en blanding af elektroniske elementer og akustiske instrumenter, som også kan høres i hittet "Higher Love", en forløber for Vargas' kommende debutalbum.

Karl William debuterede i 2014 med ep'en "Døende", der gav ham et pænt hit med "Foruden at forgude", og siden er det kun gået fremad for den rødhårede og følelsesfulde sanger. I 2015 udsendte han albummet "Placebo", og i 2016 udkom ep'en "Livet" med blandt andet den storhittende single "Blind Igen", som lige nu bliver spillet flittigt på de danske radiostationer. Karl William kan skrive Vinder af P3-Prisen 2016 på CV’et og har altid fået flotte anmeldelser, blandt andet i GAFFA, hvor de tre førnævnte udgivelser fik henholdsvis fire, fem og fire stjerner.

 


ANNONCE