Nyhed

Tinderbox er klar med MØ og fem andre navne

Odense-festivalen har offentliggjort en ny buket af kunstnere

Odense-festivalen Tinderbox har netop offentliggjort seks nye kunstnere til årets festival, nemlig bysbarnet samt Phlake og de fire MagicBox-navne Tujamo, Kaskade, Filatov & Karas og AXRG.

MØ vil kun give to koncerter i Danmark i 2017, og den anden bliver på NorthSide. I 2016 holdt hun også kun to danske koncerter, på Roskilde Festival og i Forum, så hun er efterhånden blevet en forholdsvis sjælden gæst herhjemme.

Med succeser som ”Final Song”, ”Kamikaze”, "Drum" og de internationale Major Lazer-kæmpehits "Lean On" og ”Cold Water”, sidstnævnte i duet med Justin Bieber, har MØ etableret sig som en af tidens mest succesfulde danske kunstnere på verdensplan, side om side med Lukas Graham og Volbeat, der i øvrigt begge optrådte på Tinderbox 2016.


Selv siger MØ: ”Jeg glæder mig helt vildt til at spille på Tinderbox. Jeg elsker Odense, og det er altid dejligt at spille der, hvor man kommer fra.” MØ spillede også på den første Tinderbox-festival i 2015.

”At vi kan præsentere MØ på sommerens Tinderbox er kæmpestort for festivalen og for Odense. MØ er vores største kvindelige stjerne lige nu – både herhjemme og i udlandet – så vi er fantastisk glade for at kunne præsentere hende som hovednavn og til et så eksklusivt show,” siger Tinderbox' pressetalsmand, Morten Hopballe.

I udlandet har MØ spillet på Coachella, Lollapalooza, Sziget Festival, Glastonbury og et væld af andre store internationale festivaler samt i udsolgte spillesteder fra New York til Los Angeles og fra Rio de Janeiro til Tokyo. Sidst, MØ spillede på dansk grund, i oktober 2016, blev hun udråbt som ”Dronningen af Forum” af GAFFAs anmelder Torben Holleufer, der tildelte koncerten fem stjerner. Læs anmeldelsen her.


Sidste år afløste den danske duo Phlake en syg Mac Miller på Tinderbox med kort frist, men vakte alligevel begejstring med deres "Rhythm & Balls", som de med et glimt i øjet kalder deres r&b- og hiphop-inspirerede musik. Sanger Mads Bo Iversen og producer Jonathan Elkjær har fået stor succes siden starten i 2015 med deres hits ”So Faded”, ”Pregnant” og "Angel Zoo" samt albummet "Slush Hours" og talrige koncerter. Ved det seneste Danish Music Awards-show var de aftenens helt store sejrherrer med fem statuetter.

Den elektroniske musikscene Magicbox ved Friluftsbadet bliver udvidet med fire navne, nemlig den amerikanske dj Kaskade, den tyske dj Tujamo, den russiske dj-duo Filatov & Karas og den lokale unge dj AXRG.

Kaskades hits bliver streamet i millionvis på Spotify – blandt andet ”Disarm You”, ”Never Sleep Alone” og ”Us” fra hans seneste album. Kaskade har desuden hele seks Grammy-nomineringer på CV'et.


Den tyske dj Tujamo er en produktiv herre, der blandt andet er kendt for sine mange remixes, og han har 200 millioner streams på Spotify – blandt andet hittene ”Boneless”, ”Dr. Who” og ”Delirious”.

Den russiske dj-duo Filatov & Karas har også millionhits på Spotify og YouTube. Deres største hits er ”Don't Be So Shy”, der er blevet streamet mere end 100 millioner gange på Spotify og har over 200 millioner visninger på YouTube, og remixet af Taylor Daynes 1987/88-hit ”Tell it to My Heart”, der er blevet set mere end 100 millioner gange.

Endelig kan Magicbox-publikummet komme til at høre den lokale dj og producer AXRG. Den unge odenseanske dj, der lyder det borgerlige navn Alex C. Berg, har netop underskrevet en kontrakt med det anerkendte hollandske pladeselskab Spinnin' Records, der også udgiver Tiesto, Martin Solveig og Calvin Harris.


 

27 navne klar på plakaten

Med de seks nye navne er følgende navne annonceret til Tinderbox 2017: The Killers, Kings of Leon, Martin Garrix, MØ, Kim Larsen & Kjukken, Lukas Graham, Pet Shop Boys, Die Antwoord, Gogol Bordello, Jacob Dinesen, Jimmy Eat World, Magtens Korridorer, Suspekt, Thomas Helmig, Tove Lo, Travis Scott, Phlake, Galantis, Kongsted, Martin Solveig, Nora en Pue, RL Grime, W&W, Tujamo, Kaskade, Filatov & Karas og AXRG.


Dermed er der præsenteret 27 af de 60 navne, der kommer på den tredje udgave af Tinderbox, som løber af stabelen 22.-24. juni 2017.

Varm op med MØs helt nye video til sangen "Don't Leave", der er indspillet sammen med den engelske elektroduo Snakehips:


 

ANNONCE