Emmelie de Forest tilbage i Melodi Grand Prix – for England

Emmelie de Forest tilbage i Melodi Grand Prix – for England

Sangerinden og sangskriveren Emmelie de Forest, der vandt det danske Melodi Grand Prix og den efterfølgende Eurovison Song Contest-finale i 2013 med "Only Teardrops", skal deltage i det engelske Eurovision Song Contest, oplyser BBC og DR.

Det bliver dog ikke som sanger, men som sangskriver. Emmelie de Forest har været med til at skrive sangen "Never Give Up On You" sammen med danske Daniel Salcedo og britiske Lawrie Martin. Sangen skal fremføres af Lucie Jones. Hør nummeret nedenfor.

Det er ikke første gang, Emmelie de Forest medvirker i Eurovision Song Contest-sammenhæng som sangskriver. Sidste år var var hun sammen med Rune Westberg og MoZella med til at skrive "Never Alone", der blev nummer to i den danske finale med Anja Nissen. Hun var til gengæld ikke bidragyder til "Only Teardrops", som var forfattet og komponeret af Lise Cabble (eks-Miss B. Haven), Julia Fabrin (eks-The Fireflies) og Thomas Stengaard (eks-The Benefits).

"Det er rigtig, rigtig fedt, at vores sang er blevet udvalgt. Vi var alle sammen oppe at køre, efter vi havde skrevet den, og jeg glæder mig rigtig meget til at se den blive fremført i finalen på fredag (den 27. januar, red.), siger Emmelie de Forest til DR og beskriver sangen som "en stærk ballade".

Den internationale vinder af Eurovision Song Contest findes i Kiev i Ukraine i maj, hvor der er semifinaler 9. og 11. maj og finale 13. maj.

Emmelie de Forest arbejder også på sit andet album, opfølgeren til 2013's "Only Teardrops", som hun forventer udkommer i slutningen af 2017 eller begyndelsen af 2018.

Genhør "Only Teardrops":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA