Nyhed

Ny dokumentarfilm om Bowies sidste fem år bliver vist én gang i Danmark

Du kan samtidig møde instruktøren Francis Whately

Filmfestivalen CPH:DOX bringer en legende til live på lærredet, når årets musikprogram-lancering finder sted i næste måned. "David Bowie: The Last Five Years" bliver eneste danske visning af det splinternye stjerneportræt – og dette kombineres med live Bowie-fortolkninger af unge danske musikere samt et besøg af instruktøren selv.

Når CPH:DOX fredag den 17. februar lancerer sit musikprogram, der består af både musikdokumentarer og audiovisuelle koncerter, er aftenen dedikeret til Bowie.

Visningen af persondokumentaren "David Bowie: The Last Five Years" finder sted på Bremen Teater 17. februar, og dette vil på mange måder komme til at være en ekstraordinær forestilling. Ikke nok med at det bliver den eneste officielle visning af filmen i landet, der vil også være gæsteoptrædener fra blandt andre Peter Skibsted (PEACH) og Lin Rosenbeck (Navneløs) samt Kristoffer Beck (Shiny Darkly) og Emma Acs (The Inbred Family), som parvis vil opføre fortolkninger af nogle af Bowies utallige mesterværker.


I 2013 var der premiere på instruktøren Francis Whately den anmelderroste "David Bowie: Five Years", der portrætterede sangerens første fem år. Det er selv samme instruktør, der står bag den aktuelle dokumentar, der – som titlen afslører – vil belyse de fem sidste år af sangerens liv op til hans død den 10. januar 2016. Og det er selv samme instruktør, der giver en eksklusiv introduktion af den danske visning.

Filmen blev vist første gang på BBC lørdag den 7. januar, dagen før dagen, hvor Bowie ville være fyldt 70 år, og fik fremragende anmeldelser i de engelske medier.

Billetsalget til visningen er i gang.


 

 

 


ANNONCE