Nyhed

Bandcoaching til alle – hvis du altså tør?

Der er deadline for ansøgninger torsdag den 26. januar

Torsdag den 26. januar lukkes der for ansøgninger til forårets bandcoaching-koncerter AuditionDays. Anders Stig Møller fra Turboweekend er én af de coaches, du kan møde i projektet. Her fortæller han lidt om, hvad bandcoaching er, og hvorfor det overhovedet giver mening at blive coachet.

Siden 2009 har ORA (Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere) arrangeret AuditionDays-koncerter med bandcoaching rundt om i hele landet. I stedet for at gøre musik til en sport med tabere og vindere, som i landets mange bandkonkurrencer, ønsker ORA med AuditionDays at styrke alle de deltagende bands. Men man skal også være klar til at få en skinbarlig sandhed eller to. Keyboardspiller i Turboweekend og erfaren bandcoach, Anders Stig Møller, kommenterer i den anledning:

”Man får altid et par sandheder med på vejen, som éns venner og familie sjældent kan levere, så man skal have ambitioner om at udvikle sit projekt og komme et skridt eller to videre musikalsk, branchemæssigt og performativt.”


Indtil videre har over 300 kunstnere og bands haft glæde af disse aftener. Anders Stig Møller har været med i flere sæsoner af projektet og kan fortælle, at han meget sjældent ser decideret modvilje fra bandet eller kunstneren.

Langt de fleste er lydhøre og interesserede i panelets mening, og de vil gerne have uddybende kommentarer”, og han fortsætter: ”Jeg synes det er inspirerende, at se hvordan man kan sætte tanker og kommunikation i gang i diverse projekter og fornemme, at de har noget at gå hjem og arbejde med.”

 


Når et band tager røven på én!

AuditionDays henvender sig til det musikalske vækstlag, og selvom deltagerne kan være uprøvede på en scene, så bliver Anders Stig Møller imponeret fra gang til anden:

”Det er sjovt, når et band træder op på scenen, og man som “gammel rotte” læser dem lynhurtigt og tænker: "nåh, det er bare sådan og sådan et band”, og man har regnet den fuldstændig ud. Så spiller de den første tone og åbner munden, tager fuldstændig røven på én og leverer noget helt andet. Det elsker jeg!”


Det er meget forskellige kunstnere og bands i alle genrer, aldre og niveauer, som er med til AuditionDays. Og der er egentlig ikke nogen øvre grænse for, hvornår et band eller en kunstner bør melde sig til AuditionDays. Som Anders fortæller det:

”Vi oplever alt fra “I skal øve stortromme og bas til en metronom” til “har I tænkt over at skrive til det og det pladeselskab”. Alt efter niveauet påtager vi os forskellige roller. Nogle gange er man lærer for dem, der skal arbejde med deres musik og performance og nogle gange mentor for dem, der har brug for vejledning i deres udtryk og markedsføring. Og en sjælden gang imellem er man ganske simpelt sparringspartner, der giver kollegiale råd til et vildt godt band eller kunstner.”

Til hver AuditionDay-koncert er der et nyt panel af 2-3 coaches, som sammensættes alt afhængig af lokalitet, genrer, mm.


Hvis du vil være med til en af forårets koncerter, så skal du slå til nu. Ansøgningsfristen løber til og med den 26. januar. Det tager til gengæld kun fem minutter, hvis blot du har en beskrivelse, et billede og et par musiknumre liggende klar. Du kan ansøge her: www.ora.dk/projekter/auditiondays/ansoegning

AuditionDays besøger i foråret følgende byer.

07-04-2017 - Studenterhus Odense
08-04-2017 - Råhuset, København
15-04-2017 - Elværket, Helsingør
20-04-2017 - Monorama, Aarhus
21-04-2017 - Templet, Lyngby
26-04-2017 - HusetKBH, København
28-04-2017 - Turbinen, Randers
11-05-2017 - Baghuset, Aalborg
24-05-2017 - Musikbunkeren, Gentofte
03-06-2017 - Gimle, Roskilde


Foruden AuditionDays står ORA bl.a. bag UHØRT Festival, bandudvekslingskoncerterne Plekter, det nordeuropæiske talentudvekslings-samarbejde EXCITE, Musikerdag Aarhus og meget mere.

Læs mere om ORA her: www.ora.dk

ANNONCE