Nyhed

Sigur Rós giver dansk koncert

De storladne islændinge besøger landet til efteråret

Den islandske gruppe Sigur Rós giver koncert i Forum i København lørdag den 7. oktober.

Bandet er kendt for deres storladne musik, der – helt i tråd med hjemlandets vilde natur – går fra afdæmpede, sfæriske toner over rumlen i undergrunden til støjende kraftudlandinger med Jón Þór  Birgissons karakteristiske lyse vokal i centrum – og tekster på både islandsk, engelsk og gruppens hjemmelavede sprog hopelandic.

Sigur Rós fik deres gennembrud med deres andet album, "Àgætis Byrjun", som de udgav i 1999. Deres seneste fuldlængdealbum, "Kveikur", blev udgivet i 2013, men de har et nyt på vej, deres ottende studiealbum. Koncerten i Forum er første gang, Sigur Rós spiller i København i ni år – dengang var det på den nu hedengangne Beat Day-festival i Københavns havn.


Orkestret spiller denne aften hele to sæt med sange fra både deres store bagkatalog og fra deres kommende album, som ventes udsendt i løbet af året.

Sigur Rós gav senest dansk koncert på NorthSide 2016, hvor de fik hele seks stjerner af GAFFAs anmelder Simon Nielsen, der blandt andet skrev:

"Det smukke i lydbilledet var en stor del af koncerten og sammenbandt på mange måder den patosfokuserede side, primært båret af guitarens ambience. Dog var det kaotiske et underliggende aspekt, der blev mesterligt eksekveret." Læs hele anmeldelsen her.


Billetsalget begynder fredag den 3. februar klokken 10.

 

 


ANNONCE