Nyhed

Medier: Spotify har alvorlige økonomiske problemer

Den populære streamingtjeneste lider nød grundet stor gæld og har angiveligt udsat den børsnotering, der skulle skaffe virksomheden penge.

Den populære streamingtjeneste Spotify har problemer grundet stor gæld og har angiveligt udsat den børsnotering, der skulle skaffe virksomheden penge.

Selvom det svenske Spotify er verdens største af sin slags med over 100 millioner brugere, hvoraf 40 millioner er betalende Premium-abonnenter, kan det ende galt for musiktjenesten.

En række medier som BBC og Techcrunch skriver i hvert fald, at Spotify risikerer at få alvorlige problemer med den tilstand, virksomheden befinder sig i lige nu.


Spotify havde planlagt en børsnotering i år, men i begyndelsen af februar skrev Techcrunch, at streamingtjenesten har udsat den længeventede børsnotering til 2018, fordi virksomheden er nødt til at få mere styr på sin finansielle situation. Som det ser ud lige nu, vil ingen på Wall Street røre Spotify med en ildtang ifølge Techcrunch.

Virksomheden har nu eksisteret i mere end 10 år, og ikke nok med at Spotify endnu mangler at kunne fremvise et overskud. Virksomheden har ifølge Techcrunch en kæmpe gæld på 1,5 milliarder dollars, svarende til 10,5 milliarder kroner.

En stor del af gælden har en årlig rente på 5 procent, og dem, der har givet lånet, skulle loves at kunne konvertere deres lån til aktier i Spotify med 20 procent rabat ved en eventuel børsnotering. Da børsnoteringen nu angiveligt er udskudt, risikerer musiktjenesten ifølge BBC seriøse pengeproblemer. 


Et af formålene med børsnoteringen er nemlig at tjene penge ind, og de internationale medier spekulerer, at pengekassen risikerer at blive tom, hvis man tager Spotifys nuværende økonomiske situation i betragtning.

BBC skriver desuden, at Spotify står over for en licensmæssig udfordring, da virksomheden er nødt til at indgå nye langsigtede licensaftaler med de tre store pladeselskaber Universal, Sony og Warner omkring brug af indhold fra deres artister for at undgå risikoen for at miste indhold.

Derudover skriver BBC, at det menes, at Spotify i øjeblikket betaler 55 procent af sine indtægter til pladeselskaber i royalties, samtidig med at der går penge til musikforlag.


For endelig at blive en rentabel virksomhed ville musiktjenesten gerne sænke procentdelen, men det vil sandsynligvis ikke falde i god jord hos kunstnerne, der hævder, at de royalties, de modtager fra streaming allerede er uretfærdigt lav.

Spotify har ikke ønsket at kommentere sagen over for Techcrunch.

ANNONCE