Det roste canadiske indie-folkband The Franklin Electric giver danske koncerter

Det roste canadiske indie-folkband The Franklin Electric giver danske koncerter

Det roste indie-folkband The Franklin Electric fra Montreal i Canada kommer til Danmark til foråret og giver to koncerter, på Radar i Aarhus 22. april og i Lille Vega tirsdag den 25. april.

Gruppen udsender deres andet album "Blue Ceilings" fredag den 24. februar. Singleforløberen "I Know the Feeling" er netop udkommet, og du kan høre den nedenfor.

The Franklin Electric, der blev dannet i 2012, består af Jon Matte (sang, klaver, trompet), Ken Pressé, (guitar), Martin Desrosby (bas) og Kevin Warren (trommer, sang). De udgav deres debutalbum "This is How I Let You Down" i 2014 på det canadiske selskab Indica Records (Half Moon Run med flere). Albummet fik flotte anmeldelser, og det samme gjorde deres mange liveoptrædener. Den populære canadiske musikblog A Music Blog, Yea (der har 39.000 følgere på Twitter, og hvis ejer Alicia Atout sidder i juryen for blandt andet den prestigefulde canadiske musikpris Juno Awards) skrev eksempelvis, at det at opleve dem var som at vinde i lotteriet. Læs anmeldelsen her.

I 2015 spillede de mere end 180 koncerter fra Canada til Australien, inklusive tre turnéer i Europa. Canadierne er blevet sammenlignet med navne som Fleet Foxes og RY X og har desuden turneret med Mumford and Sons, Edward Sharpe and the Magnetic Zeroes og Ben Howard.

Om den nye single siger gruppens forsanger Jon Matte:

"Tekstmæssigt handler sangen om en følelse, vi alle kan relatere til, nemlig at fortryde noget. Om at være fortabt og genopdage sig selv, eller om at prøve at holde fast i en bestemt idé om sig selv. Musikalsk er det en blanding af folkemusikalsk historiefortælling og et hiphop-beat og noget Roland Juno-synth tilsat for god ordens skyld, og det lod til at fungere godt sammen."

København er i øvrigt den by i verden, hvor The Franklin Electric har tredjeflest lyttere på Spotify efter hjembyen Montreal og Toronto, og den eneste i top fem, der ikke er i hjemlandet Canada, så det giver god mening, at bandet besøger byen til foråret.

Billetsalget til koncerterne er netop begyndt via spillestedernes hjemmesider.

Varm op med den nye single "I Know the Feeling":

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA