Nyhed

Albumaktuelle Suspekt: Derfor har vi lavet en video om et rappende kvindeunderliv

Emil, Andreas og Rune er tilbage med "100% Jesus"

Suspekt har i dag udgivet deres sjette studiealbum, "100% Jesus". Vi har stillet dem en stribe spørgsmål om det nye udspil – læs et længere interview i GAFFA marts, der er på gaden 2. marts.

Tillykke med den nye plade. Albummet er jo ude ret hurtigt efter V. Har I slet ikke slappet af?

Andreas Bai Duelund alias Bai-D: – Vi stoppede ikke med at lave numre. Da vi var færdige med V, gik vi direkte i studiet igen. Så de numre, der mindede for meget om dem, der kom med på den sidste, er blevet skåret fra. Vi har også undgået at der er sange, der er for ens på selve pladen.


Emil Simonsen alias Orgi-E: – Det måtte ikke blive V ”part 2”. Vi ville gerne have, at pladen kunne være sin helt egen selvstændige enhed og skille sig ud.

Hvordan opstod singlen Hun Blev Bare Så Glad?

Emil: ­– Sætningen dukkede op i en lang fuldemandssamtale, Andreas og jeg havde, og vores ”fjerde medlem” Jonas (Vestergaard, red.) optog samtalen og brugte dele af den over et beat. Det fungerede rigtig godt, og pludselig blev det noget, vi gik og sagde hele tiden.


I udgiver det som single og får lavet en mildt sagt utraditionel video til. Hvordan opstod konceptet om et rappende …ahem, kvindeunderliv? (Se videoen nedenfor).

Emil: – Vi talte med Magnus, der laver vores videoer og andre grafiske ting, og han havde lavet et cover, hvor der er en animeret mund i skrævet på en dame.

Andreas: – Det lignede lidt Rolling Stones-munden, der var mellem benene på hende.


Emil: – Og så kiggede vi på det og sagde: ”Hvad nu, hvis munden kan bevæge sig?” Og så gik det videre til: ”Hvad nu hvis vi kan skifte fra Andreas’ mund til min? For så kommer der jo skæg på, på et tidspunkt. Det kunne være sjovt.” Og den fangede han lynhurtigt, og så endte det med at blive en hel video.

Andreas: – Det er lidt ligesom med vores sange. Der bliver kastet nogle bolde op i luften, hvor vi snakker om nogle sindssyge eller åndssvage ting, og så er der nogen, der griber den ene eller den anden bold, og så begynder det pludselig bare at rulle …i en rigtig dum retning, haha!

Og hvordan får man i det hele taget fat i nogle folk, der synes, sådan en video er en god ide?


Emil: – Jeg kan huske, vi var inde at præsentere ideen for produktionsselskabet. Det var mandag morgen klokken 10, og de anede ingenting om, hvad vi havde i tankerne. Vi spillede nummeret for dem og præsenterede idéen over for de her dybt professionelle folk, der plejer at arbejde med spillefilm, musikvideoer og reklamefilm. Jeg ved ikke, hvad der er gået igennem deres hoveder, da de hørte det. Men de syntes, det var en god ide.

Andreas: – Og alle havde det vildt sjovt under optagelserne og arbejdet med videoen. De piger, der er med i den, syntes det var enormt skægt at få lov at lave det.

Albummet er enormt varieret, og I kommer omkring alt fra psych-rock til Morricone-agtige temaer. Hvad har været din tilgang til det som producer, Rune?


Rune (Rask, red.): – Vi har været igennem en masse forskellige stadier, og jeg har lavet en masse forskellige samples. Blandt andet fra gamle cowboyfilm. Vi har udforsket en hel del forskellige sounds undervejs, og så har vi valgt det bedste ud.

Andreas: – På et tidspunkt var vi så meget inde i spaghettiwestern-universet, at vi lige tog en snak om, at vi måske skulle prøve noget andet af, haha!

Emil: – Vi har numre nok til en halv cowboyfilm.


Andreas: – Ja, så hvis der er nogen, der finder på at genindspille Præriens Skrappe Drenge, kan vi sagtens levere soundtracket, haha!

Læs et stort interview med Suspekt i GAFFAs marts-nummer, der er på gaden 2. marts.


 

ANNONCE