Nyhed

David Bowies fans crowdfunder statue til minde om ikonet

Musikikonets fans har valgt at rejse penge til en statue, der skal stå ved den afdøde David Bowies fødested i London

Musikikonet David Bowies fans har valgt at rejse penge til en statue, der skal stå ved den afdøde David Bowies fødested i London og dermed være mindesmærke for ham.

Planen er, at statuen skal være formet som det ikoniske lyn fra coveret til Bowies album ”Aladdin Sane” fra 1973, samt at den kommer til at stå i Brixton i det sydlige London – kun få gader væk fra Bowies fødested på Stansfield Road. Du kan se en video, der skitserer projektet, forneden.

Crowdfunding-projektet forsøger at rejse £ 990.000 (cirka 8.672.000 kroner) til det ni meter høje mindemærke, og der er allerede rejst over £ 27.000 (cirka 236.000 kroner) indtil videre.


På hjemmesiden for projektet skriver personerne bag: ”Hjælp os med at bygge en passende hyldest til manden, der ændrede verden. Et spektakulært treetagers mindemærke for David Bowie på hans fødested.”

Skulpturen beskrives som en tyngdekraft-trodsende statue af stål i rød og blå, der på overjordisk vis som Bowie selv er kylet ned til os fra en anden dimension.

”Uforklarligt, men alligevel aldeles velkendt; en gribende påmindelse om, at livet eksisterer ud over hverdagen. At musik og kunst og nysgerrighed er afgørende, positive bidrag til vores kollektive eksistens,” skriver folkene bag crowdfundingen.


I mellemtiden hyldede David Bowies søn Duncan Jones sin far, da Bowie vandt fem posthume Grammy-priser tidligere på måneden ved at dele et billede af sig selv og sin far på Twitter:

Ved Grammy Awards søndag den 12. februar blev Bowie hædret med priserne Best Engineered Album, Non-classical, Best Recording Package og Best Alternative Album for sit album ”Blackstar” og Best Rock Performance for albummets titelnummer. Priserne var Bowies første rigtige musikalske Grammyer, da han tidligere har vundet Best Video i 1985 og en Lifetime Achievement-pris i 2006.

 


 


ANNONCE