Nyhed

Politiet opruster mod terror ved Distortion

Dette års streetfestival vil være ekstra bemandet med politi og sikkerhedsfolk

Den københavnske gadefest Distortion har netop tilføjet en stor musikpakke i form af 21 navne til årets program, der løber af stablen onsdag den 31. maj til søndag den 4. juni. De tre sidste dage finder festivalen sted på Refshaleøen, inden festen rykker ind i bydelen på Nørrebro og Vesterbro.

Netop her har Københavns Politi dog valgt at opruste sine styrker. Dette sker på baggrund af den seneste rapport fra Center for Terroranalyse under Politiets Efterretningstjeneste, der vurderer terrortruslen mod Danmark.

Den forstærkede terrorbeskyttelse sker også grundet en ændring af det sædvanlige forløb af festivalen. For første gang i år rykker gæsterne nemlig de første par dage fra brokvartererne og ind på Rådhuspladsen ved midnatstid.


I et interview med DR har vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen følgende at sige om sagen:

”I [analysen] står der, at det, der er trusler mod, er ubeskyttede civile mål, hvor mange mennesker er samlet. Det må man sige, at Distortion er, så der er vi nødt til at lave noget ekstra sikkerhed.”

I situationen om indrykningen af gæsterne på Rådhuspladsen uddyber Møller Jakobsen:


”Her vil vi lave nogle hastighedsnedsættende foranstaltninger i stil med det, vi lavede på Strøget og Rådhuspladsen nytårsaften. Der havde vi stillet noget beton, så man ikke bare kunne køre lige ind, men skulle køre i zigzag.”

Et af de nyligt annoncerede navne til årets Copenhagen Distortion er den texanske og noget specielt påklædte RiFF RAFF. Nedenfor kan du se musikvideoen til den koncertaktuelle rappers store hit ”DOLCE & GABBANA” fra 2013.


ANNONCE