Nyhed

Fleet Foxes er endelig tilbage – hør førstesinglen fra det kommende album

Det er snart seks år siden, at Seattle-bandet sidst udgav musik, men nu er ventetiden heldigvis overstået

Det er snart seks år siden, at Fleet Foxes sidst udgav musik – det anmelderroste album “Helpnessness Blues”. Siden har den daværende trommeslager, Joshua Michael Tillman, forladt bandet og er blevet til singer/songwriter-kvindebedåreren Father John Misty, og Fleet Foxes har været sat på pause som band. Nu er de langt om længe tilbage.

Gruppen har netop annonceret sit tredje album, “Crack-Up”, og den knap ni minutter lange singleforløber “Third of May / Ōdaigahara”, der er mere progressiv og eksperimenterende, end man er vant til fra det populære Seattle-band. “Crack-Up” er sat til at komme på gaden den 16. juni 2017.

Forsanger Robin Pecknold har udtalt til Pitchfork, at “Third of May / Ōdaigahara” handler om medguitaristen Skyler Skjelset, der har fødselsdag netop den tredje maj, og samme dato udkom føromtalte “Helplessness Blues” i 2011. Deres venskab blev sat på prøve under turnéen efter udgivelsen af sidste plade, og det er netop dét, nummeret handler om.


Både ep’en “Sun Giant” og albummene “Fleet Foxes” fra 2008 og “Helplessness Blues” fra 2011 har alle vundet hjerter verden over, og Fleet Foxes satte sig hurtigt på titlen som et af de absolut vigtigste bands i det 21. århundredes store indie folk/country-bølge. Efter lang ventetid er de tilbage – og man kan krydse fingre for, at de kigger forbi en af de danske festivalscener over sommeren.

Lyt til den fremragende førstesingle “Third of May / Ōdaigahara” lige her:


 

"Crack-Up" trackliste:

I Am All That I Need / Arroyo Seco / Thumbprint Scar
Cassius, -
- Naiads, Cassadies
Kept Woman
Third of May / Ōdaigahara
If You Need To, Keep Time on Me
Mearcstapa
On Another Ocean (January / June)
Fool’s Errand
I Should See Memphis
Crack-Up


ANNONCE