Savage Rose, vinder af GAFFAs Specialpris: Sangene og musikken er vores hjertebørn

Savage Rose, vinder af GAFFAs Specialpris: Sangene og musikken er vores hjertebørn

Savage Rose fik ved aftenens prisuddeling GAFFAs hæderspris, som dermed markerer bandets 50-års jubilæum – og at de garvede musikere stadigvæk har noget at skulle have sagt på den danske musikscene. Efter GAFFA-Prisen 2016 fangede vi frontfigur Annisette til en snak om publikums betydning for bandets musik, og om hvad bandet skal lave i 2017.

Annisette, havde du forventet, at Savage Rose ville at vinde GAFFAs hæderspris?

– Næh, det havde jeg egentlig ikke tænkt over. Jeg er ikke vant til at vinde noget, men jeg er vant til at spille en masse musik.

Hvordan reagerer du på at vinde lige netop den her pris?

– Jeg synes på en måde, at det var en dejlig anerkendelse i et 50-årigt langt, musikalsk liv, som vi har haft i Savage Rose. Vi har ikke haft så mange events af den her art, så det var meget dejligt, at vi fik prisen lige nu, hvor vi står overfor et kæmpe år med masser af turneer, både her, i Norge og i Sverige. Samtidig med det er vi i studiet lige nu og er ved at lave en plade, som bliver vores 25. album.

Processen i at skrive er det vigtigste. Alt det der med, at man får alle de der tanker, visioner, drømme og håb og får bearbejdet de traumatiske ting, vi oplever i hverdagen. Det bliver en komprimeret kærlighedshistorie til livet.

Hvad betyder publikum for jer som kunstnere?

Det betyder alt. Jeg har jo mødt publikum i alle mulige afskygninger, både på de store scener og på de små scener, i små klubber, til havnearbejderstrejker, palæstinensiske flygtningelejre, kurdiske fængsler og så videre. Publikum er jo mennesker, og de møder op, fordi de vil høre noget om andre. Når man får lov til at stå foran et publikum, som er mennesker, så er det en gave, som man skal passe meget på.

Hvad skal I/du lave i 2017?

– Vi udgiver en plade, og så kommer der en bog om Savage Rose (i øvrigt skrevet af GAFFA-skribent Michael José Gonzalez, red.). Den kommer i løbet af sommeren sammen med den nye plade. Der kommer også en single først, som hedder "Woman", og som er et opråb til kvinder om, at de ikke skal lade sig tromle i en mandsdomineret verden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA