Nu kan du se hele GAFFA-Prisen på DR’s hjemmeside

Nu kan du se hele GAFFA-Prisen på DR’s hjemmeside

 

Se hele GAFFA-Prisen-showet her

 

I lørdags slog vi dørene op for det store award-show GAFFA-Prisen. Du kan nu på ovenstående link se, hvem der vandt de 18-priser, takketaler, dygtige danske kunstneres optrædener og andre helt uforglemmelige øjeblikke, da GAFFA-Prisen 2016, foran 1800 personer, blev uddelt i den helt nye og fyldte koncertsal Odeon i Odense lørdag den 11. marts. Spoiler alert: hvis du har formået at beholde spændingen omkring, hvem der vandt priserne – så læs ikke videre nu!

Priserne er uddelt på baggrund af danskernes egne stemmer. GAFFAs læsere har i perioden 1. januar-21. februar haft mulighed for at stemme på årets musiknavne fra ind- og udland. I alt har 16.015 læsere afgivet deres personlige stemmer i 18 kategorier, hvilket er ny rekord. De nominerede i hver kategori var de fem kunstnere, der havde fået flest læserstemmer blandt kandidaterne, som var indstillet af GAFFAs redaktion på baggrund af deres præstationer i 2016. De endelige vindere var de navne, der har fået flest læserstemmer i de enkelte kategorier. Modtageren af GAFFAs Specialpris er udpeget af GAFFAs redaktion.

Det var det internationale danske succesband Volbeat, der blev lørdagens show’s helt store vindere. Volbeat fik tre priser, nemlig Årets Danske Band, Årets Danske Hit (”For Evigt”) og Årets Danske Hard Rock/Metaludgivelse (”Seal the Deal & Let’s Boogie”).

Der var to priser til Dizzy Mizz Lizzy for Årets Danske Udgivelse og Årets Danske Rockudgivelse (begge ”Forward in Reverse”) og to priser til Mads Langer for Årets Danske Mandlige Kunstner og Årets Danske Popudgivelse (”Reckless Twin”). Mads Langer brugte sin taletid på andet end ham selv, da han ved modtagelsen af sin anden pris holdt en meget politisk tale, der blandt andet kritiserede regeringens uddannelsesloft.

GAFFAs Specialpris blev til stående ovationer uddelt til The Savage Rose, under ledelse af Annisette, for 50 års lang og tro tjeneste på den danske og internationale musikscene. Læs motivationen for tildelingen af GAFFAs Specialpris til The Savage Rose nederst i artiklen lige her. Annisette takkede for, at danske kunstnere som eksempelvis Mads Langer bruger deres stemme i samfundet, til at påtale politikerenes ofte beskidte beslutninger. Annisette sagde selv, at Danmark havde en "møgbeskidt regering", som ødelagde miljøet og sammen med andre "møgbeskidte regeringer" bombede lande i Mellemøsten, en udtalelse som medførte stor jubel i salen.

Showet var spækket med 100 procent livemusik, hvor Kellermensch, Aksglæde, Soleima, Turbolens Katinka, Simon Kvamm, og Bisse optrådte. Simon Kvamm havde inden showet fortalt til GAFFAs Snapchat-følgere, at man kunne forvente en form for gøgl, da han ville gøre noget, han ikke havde gjort, siden han var en meget ung dreng ­– se Simon Kvamm gøre noget, han ikke har gjort i mange år i linket øverst.

Føls GAFFAs Instagram og Snapchat (gaffadk) for mere eksklusivt indhold.

Vært var Thomas Skov, kendt fra en række underholdningsprogrammer på DR, som forinden havde fortalt GAFFAs Snpachat, at han tacklede rollen som vært med respekt og ærefrygt. P6 Beat-vært Carsten Holm og P7 Mix-værtinde Sandie Westh lavede interviews med de optrædende og nominerede undervejs. Få det hele med, se award-showet lige her!

 

Se et stort fotogalleri fra GAFFA-Prisen her

 

GAFFA-Prisen 2016 – og vinderne er:

Årets Danske Udgivelse

Dizzy Mizz Lizzy: ”Forward in Reverse”

 

Årets Danske Band

Volbeat

 

Årets Danske Kvindelige Kunstner

 

Årets Danske Mandlige Kunstner

Mads Langer

 

Årets Nye Danske Navn – i samarbejde med Tuborg Musik

Gulddreng

 

Årets Danske Hit

Volbeat: ”For evigt”

 

Årets Danske Rockudgivelse

Dizzy Mizz Lizzy: ”Forward in Reverse”

 

Årets Danske Popudgivelse

Mads Langer: ”Reckless Twin”

 

Årets Danske Urban-Udgivelse

Phlake: ”Slush Hours”

 

Årets Danske Hard Rock/Metal-udgivelse

Volbeat: ”Seal the Deal & Let’s Boogie”

 

Årets Danske Elektroniske Udgivelse

Trentemøller: ”Fixion”

 

Årets Danske Livenavn

Lukas Graham

 

GAFFAs Specialpris

The Savage Rose

 

Årets Internationale Udgivelse

Bruno Mars: ”24K Magic”

 

Årets Internationale Band

Metallica

 

Årets Internationale Kvindelige Kunstner

Beyoncé

 

Årets Internationale Mandlige Kunstner

David Bowie

 

Årets Nye Internationale Navn – i samarbejde med Tuborg Musik

Twenty One Pilots

 

Årets Internationale Hit

Justin Timberlake: ”Can’t Stop the Feeling”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA