Nyhed

Ugens Topsify Hit: Mull hylder venskabet på "Gamle Venner"

Den dansk-iranske sanger og sangskriver mindes barndomsven på smuk sang

Ugens Topsify Hit er Mull med "Gamle Venner"

Venner kommer og går, men venskab kan bestå for evigt.

Som med livet kan man nogle gange tage det for givet og glemme at værdsætte det og gøde det. En sang som "Gamle Venner" er uafviselig. Sangeren og sangskriveren Mull skrev den samme uge, som han mistede en af sine barndomsvenner :


"Min barndomsven Nico havde stor betydning for mig, men alle de gode oplevelser, vi har haft sammen, kan jeg ikke længere dele med ham. Jeg tror, at alle mennesker har en familie skabt af venner, man selv har valgt. De her venner gjorde dagligdagen nemmere for mig, når tingene ikke kørte på skinner derhjemme. Selvom mange af mine barndomsvenner er gået andre veje end mig, håber jeg stadigvæk, de ligesom mig kan mindes de gamle venner.

"Selv om jeg ikke ringer til mine venner, eller taler med dem mere

er de stadig med mig i mine minder, jeg tænker på hvordan de har det


fredag mistede jeg en ven, hans hjerte stoppede bare sådan

han var en af dem jeg har grint med, en af de få der kender min familie

min mor har sagt at grunden til man går bort, er fordi Gud han plukker den smukkeste blomst på jorden"


(“Gamle Venner”)

 

Baggrund:


Mull var kun spæd, da forældrene i 1986 tog ham under armen på en lang rejse væk fra Teheran som politiske flygtninge. Det eneste, faderen kendte til Danmark var Allan Simonsen, og efter tiden på asylcentret ville tilfældet, at de endte op i Vejle.

Livet skulle spilles op ad den boldgade, og unge Mull tog de rigtige træk i Vejle Boldklub, hvor han senere blev dansk ungdomsmester.

Men det var onklens guitar, der bragte værdien af tonerne ind i livet, og Mull brugte sin tid hver dag på guitaren i fritids- og ungdomsklubben. Pædagogmedhjælperen Poul var her en stor hjælp og fik sat Mull godt ind i begreberne; det havde han nu også styr på, da Poul var identisk med Ronnie Atkins fra Pretty Maids.


De første sange kom til ham som 14-årig, og hans band vandt "Den Gyldne Guitar" i Vejle ved at spille Nirvana, Pearl Jam og Led Zeppelin-covers. Han spillede rock, men lyttede faktisk mest til soul og r&b. For seks år siden flyttede han med to venner til København for at realisere de drømme, de hver især havde. For Mulls vedkommende med fokus på musikken, og for et par år siden indspillede han en demo med tre numre, der banede vejen til Warner Music.

Hør "Gamle Venner":


 

Hør hele ugens Topsify Denmark-playliste "Ny Musik" nedenfor på Spotify – og husk, at du kan følge den på Spotify, så bliver du løbende opdateret med den bedste nye musik.


 

ANNONCE