Nyhed

Alex Vargas giver koncert i Royal Arena

Den store koncertnyhed bliver offentliggjort samme dag, som Vargas udgiver albummet "Cohere"

Alex Vargas skal give sin hidtil største koncert, når han 8. februar 2018 indtager Royal Arena. Det bliver offentliggjort samme dag, som han udgiver sit første album under navnet Alex Vargas, "Cohere".

Alex Vargas udgav i 2016 den anmelderroste debut-ep, "Giving Up The Ghost", fik et guld-certificeret radiohit med "Shackled Up" og solgte ifølge koncertarrangøren 15.000 billetter i 2016, alene i Danmark.

Ført an af singlerne "Higher Love" og "Inclosure" udsender Vargas i dag albummet "Cohere" med i alt 17 skæringer. Tanken om et album opstod da Alex Vargas i efteråret 2015, oven på en netop overstået Europa-tour overnattede i fysikeren Albert Einsteins lejlighed i Bern: ”Touren var slut, og jeg havde lige lukket min første ep. Jeg stod lige der, helt tom, men samtidig fuld af energi – midt i Einsteins gamle gemakker – og fik lyst til at skrive endnu flere sange. Målet var at skabe ”coherence” og derfor er albummet også bygget op af meget forskellige sange, pre- og interludes, mens selve sangen "Cohere", som har været på min sætliste det seneste år, blev opdelt i tre enheder, for at forene enderne.”


Den danske sanger, som til dagligt er bosiddende i London, udgav i 2003, som 15-årig, albummet "Rookie" under navnet Alexander Vargas Blay. I 2013 udsendte han ep'en "Howl" som Alex Vargas. Vargas har igennem de seneste år udviklet sit udtryk, som han selv betegner som noise-soul. Alex Vargas’ sange er streamet mere end 30 millioner gange på Spotify, og sidste år gik singlen "Shackled Up" blandt andet ind på hitlisterne i Holland, Belgien, Tyskland og Danmark.

En udsolgt oktober-tour i Danmark sidste år bliver fulgt op dette forår med 17 europæiske koncerter, mens Alex Vargas i februar 2018 som sagt giver sin til dato største koncert, når han gæster Københavns nye Royal Arena. Vargas fortæller:

– Det bliver, uden sammenligning, det største show, jeg nogensinde har spillet. Det er både enormt angstprovokerende, men samtidig vanvittig spændende. Jeg mener, for bare to år siden spillede jeg på Ideal bar, og nu skal jeg spille i en arena. En koncert af den størrelse giver pludselig nogle produktionsmæssige muligheder, som jeg aldrig har haft før. Lige nu ved jeg egentlig ikke, hvad der skal ske, men jeg føler, at det rum er så stort, og kan så meget, at vi allerede nu skal begynde at lægge planer for, hvad vi skal lave.


Billetsalget starter tirsdag 4. april klokken 10.00.

Tilbage i januar 2015 medvirkede Alex Vargas i GAFFAs artikel "De bliver store i 2015". Dengang skrev vi: "Danskeren har internationalt format og skriver sange, der gør væsen af sig. Herudover er han en ualmindeligt overbevisende og sjælfuld vokalist, som er blevet sammenlignet med Robert Palmer og Steve Winwood." Læs hele artiklen her.

GAFFAs anmelder Jens Dræby tildelte i oktober Alex Vargas' koncert på Posten i Odense fire stjerner og skrev blandt andet: "Det var ikke nogen lang koncert. Det var derimod en kort koncentreret tryllekunst fra maskiner og medrivende sangstemmer." Læs hele anmeldelsen her.


Se Alex Vargas fremføre singlen "Inclosure" hos Anders Breinholt i "Natholdet" på TV2:

ANNONCE