Nyhed

Wangel lader dansen tale i ny musikvideo

den danske duo lader usikkerheden og kærligheden komme til orde i ny video

Peter Wangel og Kasper Ejlerskov Leonhardt alias Wangel udgav i starten af måneden den nye single ”Reason”, det første nye udspil siden debutalbummet ”Freedom” fra sidste år. Nu bliver singlen så fulgt op af en æstetisk musikvideo, der i mest rammende beskrivelse må være en hyldest til livet.

Singlen ”Reason” er blevet til i forbindelse med, at Peter Wangel sammen med kæresten venter barn. Alt imens tiden går, spekulerer Peter Wangel dog på, hvad han vil give videre til sit kommende afkom, eftersom han selv fik konstateret diagnosen bipolar som 19-årig.

Denne usikkerhed fornemmes i sangens tematik, der netop kredser om, hvad der må komme: ”How can I ever make your mind believe / that my bipolar trace was just a love to seize”.


I videoen bekender Wangel sine inderste bekymringer i selskab med bandet blandt grandiose skulpturer, alt imens der danses en tosom dans af et ungt par.

”Jeg er selv opdraget med masser af kærlighed og tryghed, og det har betydet for mig, at jeg er i stand til slå mange af de udfordringer af banen, som følger med en diagnose som min. Det vil jeg gerne give videre til mit barn – uanset hvad der skulle ske,” fortæller Peter Wangel om singlen.

Hermed mener sangeren selv, at der er sket en perspektivforskydning i forhold til hans tidligere udgivelser, og dette vil han gerne takke Karl Ove Knausgård for.


”Mine tidligere udgivelser har især kredset om de store, ensomme følelser; dem der kun fandtes inde i mig. Denne gang er det anderledes. Nu påvirkes mine følelser af noget udefra – min kæreste, mit barn – og det har Knausgård og hans stil hjulpet mig til at fortælle om helt eksplicit. Mindre kryptisk, om man vil.”

Wangel slog i særdeleshed igennem i 2015 med debut-ep’en ”Eternal History”, der inkluderede hittet ”Seoul”, og nu er det andet studiealbum så klar i starten af efteråret 2017. Wangel kan blandt andre koncerter i landet opleves på Spot Festival den 5. maj.

Se den nye video her:

ANNONCE