Nyhed

David Byrne og Bruce Springsteen mindes filminstruktør Jonathan Demme

Den nyligt afdøde filmskaber bag blandt andre ”Silence of the Lambs” hyldes som stor inspirationskilde for musikere.

Filminstruktør og manden bag klassikere som ”Silence of the Lambs” og ”Philadelphia” Jonathan Demme afgik i går ved døden i en alder af 73 år efter en længere kamp med kræft. Demme havde også en stor interesse for musik, hvilket blandt andet udmøntede sig koncertfilmen ”Stop Making Sense” med new wave-bandet Talking Heads tilbage i 1984.

Bandets frontmand David Byrne har efter nyheden om Demmes bortgang skrevet en længere nekrolog om sine oplevelser med instruktøren på sin hjemmeside. Den skotske musiker slutter mindeordene af med:

”Jonathan, we’ll miss you.”


Også Bruce Springsteen har udtrykt sin sorg over filmskaberens død på sin officielle hjemmeside:

”Her på E Street er vi dybt bedrøvede over nyheden om Jonathan Demmes bortgang. Han var en inspiration for mig, en smuk filmskaber og en stor sjæl. Han smilte altid, han var altid involveret med verden, og han pressede altid en til at udrette sit absolut bedste. Han vil blive savnet.”

Springsteen skrev sangen ”Streets of Philadelphia”, der medvirkede i Demmes film ”Philadelphia” tilbage i 1993 og senere gik hen og vandt fire Grammys samt en Oscar for ”Bedste Originale Sang”. Sangen kan høres i linket nedenfor.

ANNONCE