SmukFest tilføjer otte KarriereKanonen-deltagere til plakaten

SmukFest tilføjer otte KarriereKanonen-deltagere til plakaten

KarriereKanonen sender otte talenter i SmukFest i år, efter weekendens koncerter på Spot Festival. Talenterne er blevet diskuteret og juryen, som består af Bandakademiet, SmukFest, P3 og P6 Beat, har set koncerterne og voteret. De otte videre i forløbet er Moody, Pogo Polis, Ponti, Duks, Oktober, , Sherpa og Rest in Beats (billedet).

Talenterne får intensiv rådgivning med i rygsækken, inden de alle otte optræder på SmukFest den 8. august. Efter koncerterne bliver tre vindere udpeget, som herefter deltager i et skræddersyet karriereudviklingsforløb, som forhåbentlig fører til, at vi får lov at høre meget mere til de tre vindere. Ligesom det er sket fra tidligere vindere som Djämes Braun, Katinka, Sonja Hald og mange flere.

 

GAFFA var med i weekenden og har oplevet de otte finalisters koncerter på Spot Festival. Læs her hvordan vi syntes, det gik:

Pogo Polis **** Fredag eftermiddag på Atlas fejede Pogo Polis en teknisk brøler af scenen med et kæmpe energiniveau. Overliggeren blev sat højt med kvartetens showgaze-pop, som end ikke den genstridende teknik kunne kue.

Kå *** Der var rap og sang på tapetet, da Kå indtog scenen til en aften fyldt med bas og rim. Emil Kruse var med på scenen, og duoen formåede at få publikum med på ørehængende omkvæd.

Rest in Beats ***** Atlas blev forvandlet til en suveræn hjemmebane, selvom sangerinde Rezwan og beatmager Sebastian til dagligt har deres gang i København. Det var tredje gang, Rest in Beats gæster Spot Festival, og det kunne mærkes, da et halv-tomt Atlas hurtigt blev fyldt.

Sherpa ***** Lørdag eftermiddag på Atlas indtog Sherpa scenen med en melankolsk indiepop-melodi. Her er der både plads til den bragende indiepop, eksperimenterende toner og stille kunstpauser.

Moody **** R&b-sangerinden indtog scenen i en lyserød kasket og skriggul dynejakke, men det var ikke nok til at tage fokus fra hendes optræden. Hun nåede helt ned til bagerste række og ejede scenen fra start til slut.

Duks **** I det mørke lokale formåede Duks at sprede forårs-vibes med deres fint skårne popsange. De havde glædet sig til at stå på scenen – og det kunne mærkes.

Ponti *** Retrorock-gruppen troppede op med et skyhøjt energiniveau, som dog i starten også dirrede en smule af nervøsitet. Dette blev dog løst, da forsanger Emil Pontoppidan smed skjorten.

Oktober **** Som et af de bands, der trak flest gæster ind på Atlas, formåede Oktober at vise, at der er liv på den danske urban-popscene med overdøvende strygere fra en synth og rungende trommer, som fint akkompagnerer den rap-inspirerede vokal.

Stjerneudgivelsen er givet af GAFFAs anmeldere Jeppe Emil Gurlev og Nikolaj Harding. Hvis du vil, kan du læse mere om de tolv optrædende fra KarriereKanoen på SPOT Festival fredag og lørdag.

 

 

På SmukFest kan du også opleve tidligere KarriereKanonen-deltagere som Magtens Korridorer og The Minds of 99.

Læs mere om KarriereKanon lige her, hvor du også kan høre et interview med projektleder Augusta Glahn-Abrahamsen, som fortæller om overvejelserne bag projektet, og hvorfor netop årets tolv deltagere er blevet udvalgt.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA