Portugal vinder Eurovision Song Contest

Portugal vinder Eurovision Song Contest

Det blev Portugal, der med 758 point løb med sejren i den 62. udgave af Eurovision Song Contest, som blev afholdt i Kiev i Ukraine her til aften. Vindersangen var – lidt utraditionelt – den stille ballade ”Amar Pelos Dois”, som blev sunget af den 27-årige portugiser Salvador Sobral. Dermed endte bookmakerne, der havde Portugal som favorit, altså med at få ret.

Overlegen sejr

I lang tid før showet havde bookmakerne ellers Italien som favorit. Men Italien endte på en sjetteplads med 334 point, mens Portugal altså vandt sikkert med 758 point. Bulgarien fik en andenplads med 615 points, mens Moldova indtog tredjepladsen med 374 point.

Første gang, at Portugal vinder

Det er første gang, at Portugal vinder Eurovision Song Contest. Portugal deltog første gang i 1964, hvor sangkonkurrencen blev afholdt i København. Siden da har Portugals bedste placering været, da man i 1996 opnåede en 10. plads. Det er også første gang siden 1991, at en ikke-engelsksproget sang vinder to år i træk. Sidste år var det nemlig Ukraines Jamala, der vandt med sangen ”1944”.

Dansk islæt

Udover danske Anja Nissen, der endte på en delt 19. plads med sangen ”Where I Am”, har den danske sanger Alex Vargas også bidraget til sangkonkurrencen. Han er nemlig en af sangskriverne bag Bulgariens sang ”Beautiful Mess”. Men Alex Vargas var ikke den eneste danske sangskriver, der var repræsenteret i aftenens sangkonkurrence. Bag Storbritanniens sang ”Never Give Up On You”, der blev nummer 15, står nemlig den danske producer Daniel Salcedo og sangerinden Emmelie de Forest, der sikrede Danmark en sejr i Eurovision Song Contest i 2013.

Faktisk var det lidt af et held, at Salvador Sobral endte med at blive Portugals bidrag. Ved det portugisiske grand prix havde seerne nemlig kun placeret Salvador Sobral på en andenplads, men fagjuryen valgte altså Salvador Sobral som vinder.

Se Salvador Sobral synge vindersangen ”Amar Pelos Dois” fra semifinalen her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA