Nyhed

ISIL tager ansvar for sømbombe til Ariana Grande-koncert

Islamisk stat vedkender sig terrorhandlingen til Ariana Grandes koncert

I skrivende stund er 22 mennesker afgået ved døden, foruden attentatmanden, efter den bombeekplosion, som fandt sted i foyeren omkring kl. 22:30 i går aftes, lige efter afslutningen på Ariana Grandes koncert i Manchester. Yderligere 59 er såret.

Bomben beskrives som en "nailbomb", en såkaldt sømbombe, som indeholder søm og muligvis andre skarpe genstande, med det formål at såre så mange som muligt. Sømbomben var placeret i en rygsæk, skriver TMZ. Efterfølgende fandt politiet noget, som var mistænkt for at være endnu en bombe. Politiet foretog en kontrolleret sprængning for at uskadeliggøre genstanden, som dog viste sig at være noget efterladt tøj.

Islamisk Stat, også kendt som ISIL, har via appen Telegram påtaget ansvaret for handlingen, skriver Vocativ. Gruppen advarer om, at det næste angreb mod "korsets tilbedere" vil blive kraftigere og mere dødbringende.


Det anslås at en stor mængde børn er blandt ofrene til koncerten med 23-årige Ariana Grande, som fik sit gennembrud på børnekanalen Nickelodeon i 2009.

 

 


ANNONCE