Nyhed

Ronnie Wood fylder 70 år

The Rolling Stones-guitaristen har haft en flot og spraglet karriere

Vi siger tillykke til The Rolling Stones-guitarist Ronnie Wood, som er født på denne første officielle sommerdag for 70 år siden, i 1947.

Woods professionelle karriere som musiker startede i 1964, hvor han spillede guitar i bandet Birds. Nogle år senere kom han med som bassist i Jeff Beck Group, som også inkluderede Rod Stewart (til højre på billedet). Både Wood og Stewart kom senere med i Faces, hvor de sammen medvirkede på 5 studiealbum, og hvor Wood igen spillede guitar.

Både Mick Jagger og Keith Richards medvirkede på Woods debut-soloalbum, I've Got My Own Album To Do fra 1974, og dette åbnede op for, at Wood kunne overtage rollen som guitarist i Stones, da Mick Taylor forlod denne post året efter. Dette skete næsten samtidig med, at Faces gik fra hinanden.


Wood har i alt udgivet syv soloalbum mellem 1974 og 2010, og har udgivet 11 studiealbum med The Rolling Stones mellem 1976 og 2016. Foruden sine guitarevner har Wood også slået sine folder med billedkunst og har været underviser i billedkunst. Hans værker har været udstillet i en række lande.

I årenes løb har Wood haft samarbejde med et hav af musikere, fra Aretha Franklin, Pearl Jam, David Bowie, Bob Dylan, Eric Clapton og mange flere. I 2014 spillede han i finalen i X Factor med One Direction.

Det siges ofte i spøg, af Keith Richards og Mick Jagger har haft et stort forbrug af stoffer, og at det er et mirakel, at de to herrer ikke er døde endnu. Den negative side af stoffer bider tilsyneladende heller ikke hårdt på Ronnie Wood, som var ryger i 50 år og først kvittede smøgerne i 2016, hvor han fik foretaget en lungeoperation. 


Wood har i alt seks børn, hvoraf de nyeste er pigetvillinger, som netop er fyldt 1 år.

 

ANNONCE