Nyhed

OK Computer fylder 20 år – Radiohead genudgiver med ekstramateriale, hør smagsprøve

Uudgivne numre, b-sides, kunst m.m. kan findes på kommende bokssæt

Radiohead genudgiver "OK Computer" 23. juni, i anledning af albummets 20 års jubilæum. Genudgivelsen kommer med en ekstra disc, som indeholder tre tidligere uudgivne numre, samt otte b-sides som bonusmateriale. Genudgivelsen har fået navnet OKNOTOK, og kommer i flere forskellige formater. Et bokssæt forventes i juli.

De tre uudgivne numre på genudgivelsens Disc 2 har titlerne I Promise, Lift samt Man of War. Disse, samt de otte efterfølgende b-sides, er alle taget fra de oprindelige analog-bånd, som er blevet poleret op. Hør førstnævnte sang nedenfor.

Omkring udgivelsen har Thom Yorke sagt til Rolling Stone i et stort interview:


– Den paranoia, jeg følte på det tidspunkt, var meget relateret til, hvordan folk forholder sig til hinanden. Men jeg brugte teknologiske termer til at udtrykke det. Alt hvad jeg skrev, var faktisk en måde at prøve at genetablere kontakten med andre mennesker, når man altid er på farten. Det var, hvad jeg skrev om, for det var hvad der skete omkring mig, hvilket i sig selv indgød mig en slags ensomhed og gjorde mig frakoblet.

Foruden det digitale format og den dobbelte cd-udgave kommer albummet på 3 lp'er. Et udvidet bokssæt vil desuden indeholde over 30 stykker kunst i en bog med hårdt omslag, samt en notesbog på 104 sider med Yorkes noter fra perioden omkring det oprindelige albums tilblivelse, og en bog med sketches af Stanley Donwood og Yorke, samt et kassettebånd.

"OK Computer" rangerer på en række "best of the 90's"-lister hos blandt andre NME, Spin, Time, Melody Maker og Rolling Stone. Albummet blev i 2015 optaget i det amerikanske nationalbibliotek Library of Congress som et værk, som har en betydningsfuld kulturel, historisk eller æstetisk indflydelse.


Genudgivelsen indeholder følgende numre – hør I Promise nedenfor.

Disc 1
1. "Airbag"
2. "Paranoid Android"
3. "Subterranean Homesick Alien"
4. "Exit Music (For a Film)"
5. "Let Down"
6. "Karma Police"
7. "Fitter Happier"
8. "Electioneering"
9. "Climbing Up the Walls"
10. "No Surprises"
11. "Lucky"
12. "The Tourist"

Disc 2
1. "I Promise"
2. "Man of War"
3. "Lift"
4. "Lull"
5. "Meeting in the Aisle"
6. "Melatonin"
7. "A Reminder"
8. "Polyethylene (Parts 1 & 2)"
9. "Pearly*"
10. "Palo Alto"
11. "How I Made My Millions"


 

ANNONCE