Uhørt Festival løfter sløret for de 12 første navne

Uhørt Festival løfter sløret for de 12 første navne

For femte år i træk præsenterer Uhørt Festival de uhørte musikere, som fortjener at blive hørt. Fredag den 18. og lørdag den 19. august bliver en weekend på Vesterbro, hvor programmet står på alt fra feministisk pop og psychpop til metal og surfrock. 

Til festivalen kan en række af de nyeste navne i den danske musikverden opleves. De første navne på plakaten er fastlagt og spredt på et bredt spekter af genrer – her kobles et par ord på de 12 offentliggjorte navne:

Med hårdtslående thrash-guitarer og dyb growling står Baest for metalindslaget. Lyden af Bande de los Apaches går tilbage i tiden til scenen med surfrock og alt, det indebærer. De to brødre Carlos og Aleksander bygger Broer mellem tunge, tektoniske r&b-beats og hudløs ærlig hiphop. Den unge producer og lyddesigner, Céci, skaber og fremfører elektronisk art pop. En anden sangerinde, med kunstnernavnet Gottschalk, leverer 70’er-inspireret popmusik. JJ Paulos afrikanske rødder afspejles tydeligt i musikkens rytmer og krydres med en gang hiphop.

Tag en tur gennem indie-psychen med Keine Fear For Flanger og oplev deres poppede udgaver. Motorique byder på indiepop fyldt af synthesizere, repeterende basgange og svævende reverb-guitarer. Sangerinden Nikoline har attitude og laver sexet popmusik for ungdommen. Sherpa bevæger sig også i den poppede genre, her er det dog en mere mørk og melankolsk side. Både den kvindelige duo Teenage Love og Yasmin har et elektronisk udtryk, duoen gør det i en poppet stil, hvor Yasmin blander Mellemøstens traditioner med hiphop-inspirerede beats.    

Alle navne er valgt af et af landets store lytteudvalg på 35 personer, bestående af bookere, pladeselskabsfolk, musikere, radioværter og musikjournalister. Med et hold musikkendere i ryggen skulle der være rig mulighed for at fange et nyt yndlingsnummer under festivalen. 

 

En mulighed er JJ Paulos seneste nummer, "Born in Africa":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA