Nyhed

Oppenheimer offentliggør årets line-up

x

På spillestedet Radar i Aarhus kan man den 16. september 2017 opleve en solid omgang upcoming-musik til den 18. udgave af Oppenheimer Festival. Upcoming-festivalen kan nu offentliggøre årets program, der består af de fem danske bands Silque, Peppermint B, Turquoise Sun, Sundays og Monti.

142 bands ansøgte i år om at spille på Oppenheimer. Festivalens formand, Jonas Thyrsted, glæder sig over den store interesse for at spille på Oppenheimer og er stolt af årets program.

”Vi oplevede et utroligt stærkt felt i år, hvor virkelig mange ansøgere var virkelig gode! Derfor er vi også utrolig stolte af årets program, som vi synes er yderst interessant og meget stærkt. Vi håber, at både publikum og branchefolk vil synes det samme,” siger Jonas Thyrsted.


Hvem er de fem bands?

Monti (billedet): Bandet består af seks musikere med ophav i samme århusianske og musikalske omgangskreds. De laver hip-hop med den ene fod solidt plantet i genrens spæde år og den anden i nutiden. Med stor inspiration fra MF Doom, Action Bronson og Anderson Paak blander de den instrumentale lyd med lyrik om alt fra cigaretter til asiatiske madretter. Monti spillede på årets Roskilde Festival, hvor vores anmelder kvitterede med fem stjerner og blandt ander skrev:

"(...) den nonchalante attitude tilsat en ordentlig omgang ydmyghed fortjener at blive båret mod toppen. Roskilde Festival er en kæmpe skridt på vejen, og MONTI omfavnede det fremragende."

Peppermint B: Manden bag Peppermint B er Steffen Westmark fra The Blue Van. Den stærke og legende vokal er i centrum, imens de musikalske arrangementer trækker på elementer fra 90’ernes indierock/dreampop-scener med et snert af psych og endda lidt bossanova. Peppermint B udgav tidligere i år albummet "Head Perfume", som vores anmelder gav fem stjerner og beskrev som "et helstøbt album med styr på referencer, sangskrivning og produktion."



Sundays: Sundays er centreret om fortæller og guitarist Magnus Jacobsen. Nøgenhed, intensitet og nerve er de nøgleord, som lader sig manifestere i den 29-årige sangskrivers folk-pop univers. Sundays spillede  på årets Spot Festival, hvor vores anmelder blandt andet hørte hittet "Avalanche" og beskrev oplevelsen således:

"Publikums reaktioner vidnede om, at Sundays her har et lille hit, og under omkvædet blev der sunget med i en sådan grad, at man næsten skulle tro, at der var tale om en gammel stadion-klassiker, der nu blev spillet i intime rammer."


Silque: Den københavnske kvartet Silque er opstået fra asken af det hedengangne rockband Disarray Son. Silque spiller drømmende og farverig indierock. Bandet udkom tidligere på sommeren med en video til "Gloria". En sang, der er mastereret i det legendariske Abbey Road-studie i London i tæt samarbejde med Alex Wharton (The Beatles, My Bloody Valentine, Pixies og mange flere).

Turquoise Sun: Turquoise Suns musik pulserer i den moderne neo-psykedeliske ånd. Musikken består af en rocket psych-pop med elektroniske strømninger, der blandes i energiske up-beat sange, laid-back grooves og syrede atmosfæriske udskejelser. 

ANNONCE