Nyhed

Fuld smadder på operationsstuen - kirurger foretrækker at høre rock, når de opererer

x

Det er kendt, at kirurger lytter til musik under operationen. Og ifølge en ny undersøgelse er det hele 90% af kirurgerne, der lytter til musik på operationsstuen. Men hvad lytter de så til? Ja, det er såmænd gode gamle rockklassikere som "Sweet Child O'Mine", "We Will Rock You" og "Back In Black".

Det afslører en global survey, som Spotify og Figure 1 har gennemført med næsten 700 kirurger og øvrige sundhedsansatte fra mere end 50 lande. Her viser det sig, at mens patienterne er bedøvede på operationsstuerne, rocker kirurgerne igennem til bands som Metallica, Led Zeppelin, AC/DC og Scorpions. 

Undersøgelsen viser, at hele 49% af kirurgerne lytter til rock, når de er i gang med at operere, mens pop tager andenpladsen med 48%. Derudover svarer 43% af kirurgerne, at de lytter til klassisk musik, når de opererer, og henholdsvis 24% og 21% siger, at de lytter til jazz og R&B.


Lægerne, der deltog i undersøgelsen, siger, at musikken får dem til at slappe af på operationsstuen, hjælper dem i bedre humør og giver dem bedre mulighed for at fokusere. Lægerne forsikrede dog om, at sikkerheden altid i højsædet. Deltagerne i undersøgelsen gjorde det klart, at musikken altid bliver skruet ned ved kritiske situationer undervejs i operationerne. Og det er nok godt nok.

Spotify har samlet en playliste med de rocknumre, der ofte dukker op på de adspurgte kirurgers playlister. Lyt til den her.


ANNONCE