Nyhed

Linkin Park generobrer den danske hitliste efter Chester Benningtons død

x

Det er onsdag og dermed tid til offentliggørelsen af de officielle danske hitlister for uge 30. Albumhitlisten er især præget af Linkin Park, der i en tragisk anledning har opnået fornyet popularitet efter sanger Chester Benningtons selvmord 20. juli.

Gruppens seneste album, "One More Light" fra maj i år, er tilbage på hitlisten på en sjetteplads efterfulgt af debutalbummet "Hybrid Theory" fra 2000, der er en re-entry på plads nummer otte. Bandets andet album, "Meteora" fra 2003, går ind som nummer 14, mens deres tredje album, "Minutes to Midnight" fra 2007 går ind på en 33.-plads. Fire af orkestrets syv studiealbum – de tre første og det seneste – ligger således i den danske top 40 på albumhitlisten. På tracklisten er gennembrudshittet "In the End" fra 2000 en nyhed på en 40.-plads.

En lignende interesse finder man i gruppens hjemland USA, hvor de samme fire album er vendt tilbage i top 200, lidt længere nede, men i samme rækkefølge, som nummer henholdsvis 17, 27, 42 og 115.


Den danske albumhitliste toppes endnu en gang af Ed Sheeran og "Divide", i denne uge foran DJ Khaleds "Grateful" og Scarlet Pleasures ep "Limbo". Højeste nyhed er Lana Del Rey, der går ind som nummer fem med "Lust for Life", og anden og sidste nyhed i top 40 er Tyler, the Creator, der med "Flower Boy" debuterer på en 11.-plads.

Tracklisten har i toppen igen Luis Fonsi, Daddy Yankee og Justin Biebers "Despacito" foran Gilli featuring Kesi og Sivas med "Rica" og Scarlet Pleasures "Limbo". Ugens tre nyheder finder vi i bunden af top 40, nemlig Demi Lovatos "Sorry Not Sorry" (nummer 38), Niall Horans "Slow Hands" (nummer 39) og, som nævnt, Linkin Park på plads nummer 40.

Se alle ugens danske hitlister her.


 

 

ANNONCE