Nyhed

Spotify fjerner racistiske sange fra streamingtjenesten

GAFFA.dk - alt om musik

Det er næsten tre år siden, Southern Poverty Law Center (SPLC) lavede en liste, hvor de identificerede en række ”white power”-bands, hvis sange opildnede til racisme og had. Efter begivenhederne i Charlottesville i USA, hvor en højreekstremistisk mand kørte sin bil ind i en gruppe demonstranter, dræbte én og sårede flere, fandt Digital Music News 27 af bandsene fra SPLCs liste på Spotify, og det har nu ledt til, at streamingtjenesten har fjernet disse musikere fra deres katalog.

"Spotify tager øjeblikkelig handling for at fjerne sådant materiale, så snart vi er blevet underrettet om det. Vi er glade for at være blevet gjort opmærksomme på dette indhold og har allerede fjernet mange af de bands, der blev identificeret i dag, mens vi hurtigt gennemgår resten", udtalte tjenesten i en pressemeddelelse.

I begyndelsen af 90’erne var distributionen af den såkaldte hatecore-musik domineret af pladeselskabet Resistance Records, som var ejet af den dengang magtfulde nynazistiske gruppe National Alliance. Den gruppering er næsten uddød i dag, og den racistiske musikscene består i dag af flere mindre og racistiske firmaer, ifølge SPLCs opslag om Hate Music.


ANNONCE