Nyhed

Shaka og Suspekt: Velkommen hjem til Danmarks udsendte

Gaffa.dk - Alt om musik

I går skrev GAFFA, at Suspekt og Shaka Loveless udgiver en sang om danmarkshistorien i forbindelse med et projekt for P3-programmet Lågsus – i dag kan du høre sangen

Det er ikke tilfældigt, at den nye single fra Suspekt og Shaka Loveless udkommer netop i dag. I dag er det nemlig flagdag for Danmarks udsendte, og singlen ”Velkommen hjem” er en kommentar til hjemvendte soldater og de store menneskelig omkostninger, det kan have at være udsendt.

Sangen er lavet i forbindelse med et projekt for P3-programmet Lågsus, og hiphop-artisterne har valgt dette historiske emne, fordi de synes, det er et område, der ikke bør blive ignoreret.


”Vi har lavet nummeret, fordi det er vigtigt at anerkende, at der er mennesker i Danmark, der har fået store år på sjælen efter at have ydet et stort offer. Det handler ikke om at være for eller imod udsendelser. Det handler om, at Danmark er en krigsførende nation, og det må vi alle sammen forholde os til,” udtaler Shaka Loveless, og Orgi-E fra Suspekt tilføjer:

”Krigen fortsætter for nogle mennesker, når de kommer hjem, eller måske starter den rigtige krig først der. Der er familier, som skal deale med PTSD, handicap eller i værste fald døden, men det ser vi ikke i det populære mediebillede. Vi har med stor ydmyghed og respekt prøvet på at gøre os umage og sætte os ind i disse menneskers kamp og tab.”

”Velkommen hjem” er også en forløber for Shaka Loveless’ kommende album ”Alting/Ingenting”, som rammer gaden den 20. oktober.

ANNONCE