Folkekirken uddeler musikpris

Folkekirken uddeler musikpris

Både Simon Kvamm, Peter Sommer og Hans Philip fra hedengangne Ukendt Kunstner er blevet rost for deres sangskrivning, og de modtager nu hæder fra en måske lidt uventet kant.

Folkekirkens Musikpris er en ny pris i dansk rytmisk musik. Den 14. september uddeles prisen for første gang i Luther Kirken i København, og vinderne er allerede blevet offentliggjort:

- Simon Kvamm (billedet) for sangen "Revner" (fra albummet "Vandmand")
- Peter Sommer for sangen "Skønne spildte kræfter" (fra singlen af samme navn)
- Hans Philip (Ukendt Kunstner) for sangen "Overleve" (fra albummet "Den anden
side")

Hør sangene her:

Halvdelen af hovedprisen bliver jf. prisens fundats videregivet til et velgørende formål efter prisvinderens valg. De mindre priser tilfalder fuldt og helt den enkelte sangskriver.

Alle tre sangere og sangskrivere bliver præmieret. Men kun én får hovedprisen på 100.000 kr., hvoraf halvdelen videregives til et velgørende formål efter prisvinderens valg. Hvem af de tre nævnte sangskrivere, der modtager hovedprisen, afsløres først ved arrangementet den pågældende aften.

Udvalget bag den nye pris fortæller:

"Mange pop- og rock-sange sætter ord på de store spørgsmål i livet. Spørgsmål, som er relevante for de fleste af os, og som giver livet og døden, troen og tvivlen og meningen med det hele et nutidigt udtryk. Både unge, præster, lærere og ledere i kirkelige organisationer finder sange, der taler ind i det religiøse sprog. Og der er stor efterspørgsel efter nye sange, idéer og ikke mindst undervisnings- og forkyndelsesmateriale omkring sangene."

For at sætte fokus på nye sange, som er velegnet til formålet, har et prisudvalg under SUK-Danmark (Samtaleforum for Unge og Kirke i Danmark) gennem mere end et år arbejdet med at etablere en folkekirkelig musikpris. Juryen, som består af medlemmer fra prisudvalget og en ekstern kunstnerisk
konsulent, har efter et grundigt forarbejde valgt de tre prismodtagere.

Både prismodtagerne og deres sange præsenteres ved prisuddelingen i Luther Kirken i København, hvor de tre sangskrivere også interviewes på scenen af aftenens vært, provst Per Vibskov. Her vil de fortælle om sangenes tilblivelse, indhold og budskab.

De tre sange og tolkningen af dem vil efterfølgende indgå i et undervisningsmateriale, som bliver tilgængeliggjort for alle på www.folkekirken.dk.

Ud over de tre prisvindere optræder også det danske band Kentaur, som GAFFA har kaldt ”et ambitiøst og prægtigt dyr fra grænselandet mellem soul, folk og electronica”.

Prisudvalget:
Peter Tast, initiativtager, ungdomspræst i Skanderborg provsti og musiker
Ivan Rod, musikanmelder på GAFFA og Menighedsrådsmedlem i Rosenvængets sogn
Jesper Bay, direktør i konsulentvirksomheden MusicMatters
Rikke Holm, viceforstander på Engelsholm Højskole, tidligere ungdomspræst i Vejle og formand for SUK Danmark
Kristian Brogaard, ungdomspræst Frederikshavn og forfatter til materialet ”Musikvideo – nutidens
lignelser”
Bodil Terkelsen, medlem af Menighedsrådsforeningens bestyrelse og repræsentant i SUK-Danmark
Louise Højlund, K44, Den Folkekirkelige Skoletjeneste i Silkeborg.
Udvalget har i forbindelse med juryarbejdet hentet kunstnerisk konsulentbistand hos forfatteren Pablo Llambìas.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA