Liima sætter fokus på start-firserne på ny single, video og album

Liima sætter fokus på start-firserne på ny single, video og album

Alle medlemmerne i den dansk-finske gruppe Liima er født i start-firserne, og denne periode zoomer de nu musikalsk ind på, når de den 3. november udgiver deres andet album ”1982”. Den første single af samme navn er ude nu.

1982 var et begivenhedsrigt år. Liimas forsanger Casper Clausen blev født, Time Magazine kårede den personlige computer (PC’en) til ”Årets Person”, og computersystemet Commodore 64 udkom – og sidstnævnte har nu tjent som inspiration til musikvideoen til Liimas nye single, der er opkaldt efter det begivenhedsrige år.

”Liima kontaktede mig, da jeg var midt i at udvikle et computerspil. Deres melankolske verden af synthesizers og våde trommer passede perfekt med en idé, jeg havde leget med i et stykke tid: At blande den pixelerede grafik fra Atari og Commodore 64 med et 3D-kamera,” fortæller den visuelle kunstner Baby Duka, der har været instruktør på videoen.

Singlen ”1982” er forløber til det kommende album af samme navn, som kommer til at udforske minderne fra bandmedlemmernes opvækst samt et håb om en lysere fremtid i en utilregnelig tid, der føles mere og mere usikker.

“Som band tror jeg, vores kollektive hukommelse og bevidsthed er formet af, at vi alle er født i starten af firserne. Det er en tid og et sted, jeg bliver ved med at vende tilbage til, prøver at forstå og drage en form for mening ud af. Det er en tid, som har en enormt personlig betydning for mig og så på samme tid betyder så uendeligt lidt, da den er langt væk i rum og tid. Alt ændrer sig hele tiden; nostalgi er at kigge tilbage, men jeg er konstant på vej videre, selv når jeg står stille,” fortæller Casper Clausen.

Albummet blev, ligesom dets forgænger ”ii” skrevet under fire kortvarige og intense arbejdsophold.

Liima består af Efterklangs tre medlemmer Casper Clausen, Mads Brauer og Rasmus Stolberg og den finske percussionist Tatu Rönkkö.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA