LYT: Morrissey opfordrer til at blive liggende i sengen på ny single

LYT: Morrissey opfordrer til at blive liggende i sengen på ny single

"I recommend that you stop watching the news / because the news contrives to frighten you / To make you feel small and alone / To make you feel that your mind isn’t your own." Således beretter Morrissey på sin nye single “Spend the Day in Bed” – en funky sag med wah wah-guitartoner og et groovy klaver.

Singlen havde premiere på britiske BBC Radio 6 Music denne morgen, hvilket lader til at være en brik ud af mange puslespilsbrikker, strøet ud over diverse SoMe. Noget som forekommer både paradoksalt og ironisk set i lyset af Morrisseys opfordring til at slukke for den digitale omverden.

Det hele startede for nyligt med en tvivl om, hvorvidt den engelske charmør har oprettet en Twitter-profil eller ej. Selvom kontoen denne gang er verificeret, så har der tidligere figureret adskillige falske profiler i The Smiths-sangerens navn.

I går aftes tikkede så første Twitteropdatering ind på kontoen med ordene: “Spent the day in bed...”. Det interessante er her, at BBC Radio 6 få timer efter kunne afsløre, at hans nye single netop hedder “Spent the Day in Bed”. Det er førstesinglen til Morrisseys kommende og 11. soloalbum “Low in High School”, som udkommer 17. november, og hvis noget kontroversielle cover kan ses herover.

For syv timer siden tikkede atter en opdatering ind på twitter, indeholdende nogle mærkværdige og volapykagtige bogstaver: “OR WA CA AX UT CO MO IL MI DC NY PA MA”. Som musikmagasinet NME pointerer, så kunne det tyde på, at herligheden måske refererer til amerikanske stater og således en fremtidig tour. Vi venter i spænding på flere puslespilsbrikker i Morrissey-legen.

Den tidligere forsanger fra The Smiths har været katalysator for adskillige heftige overskrifter på vores domæne. Således synes den 58-årige brite at strø om sig med drama og diagnoser: Morrissey: Jeg har kræft, Morrissey hævder, at han har ebola,Morrissey: Jeg var død i ni minutter, Morrissey: Jeg blev udsat for sexchikane og ikke mindst Morrissey beder Cameron om at trække sig efter dyresex-rygter.

Lyt til singlen herunder. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA